Radio Simplu

Care este pluralul cuvântului ecler. Foarte mulți români nu știu forma corectă

Cu ciocolată sau cu vanilie, eclerul este, fără dar și poate, una dintre cele mai consumate și îndrăgite prăjituri de la noi din țară și nu numai. Însă, nu puțini sunt cei care se întreabă care este pluralul acestui cuvânt. Ei bine, noi îți vom oferi răspunsul în rândurile imediat următoare. Este mai simplu decât ți-ai imaginat!

Care este pluralul de la ecler. Cuvântul care-i pune în dificultate pe români
Eclerul este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate prăjituri din România. Ea a apărut la mijlocul secolul al 19-lea și a fost inventată de către un cofetar francez pe numele său Antonin Careme.

El este cel a creat forma și gustul eclerului. Mai mult decât atât, Antonin Careme a inventat și profiterolul, un alt preparat care ne încântă papilele gustative.

Întorcându-ne la ecler, trebuie să subliniem că acest termen provine din francezul „éclair”, ce se traduce „fulger” sau „bliț”. Ecler are gen neutru și face parte din categoria substantivelor unde apar neregularități sau forme duble.

În mod oobișnuit, un substantiv de genul neutru singural ar avea formă de genul masculin, iar un substantiv de genul neutru plural ar avea genul feminin.

Prin urmare, ecler la singular este un substantiv de gen neutru, iar după forma sa ar fi de gen masculin, așa că la plural ar fi de gen feminin. Așadar, varianta ecleruri se consideră corectă, cu toate că DOOM nu precizează oficial acest lucru, notează stiridinlume.ro.

Cuvintele care nu au formă de plural
Cu siguranță, limba română nu este deloc ușoară, existând o mulțime de persoane care nu știu cum să scrie sau cum să se exprime corect. În plus, ea are și o groază de secrete. Spre exemplu, unele cuvinte nu beneficiază de o formă de plural. Iată câteva dintre acestea:

smântână
curaj
oțet
cinste
onestitate
unt
miere
pască
sare
ulei
fasole
mazăre
piper
sete
lene
foame
oboseală