Radio Simplu

Care este ora potrivită pentru a merge la somn, dacă doriți să vă treziți dimineața înviorat și energic? Un tabel util pe care trebuie să-l păstrați!

Fiecare din noi cunoaște sentimentul când deșteptătorul vă trezește dintr-un somn dulce sau vă întrerupe un vis interesant. După o trezire forțată, încă mult timp nu vă puteți reveni și înțelege unde sunteți și vă simțiți lipsit de energie.

Din fericire, există o modalitate de a vă trezi mereu fără probleme. După cum se știe, în timpul somnului are loc alternarea a două faze principale de somn: faza rapidă și faza lentă. Un somn odihnitor și liniștit este compus din 5-6 cicluri complete de somn.

Oamenii de știință au calculat durata fiecărui ciclu, ceea ce a permis să se determine cu exactitate intervalul de timp, în care organismul este în faza de somn REM (în această fază vă treziți mai ușor).

O persoană obișnuită adoarme aproximativ în 15 minute, adică dacă trebuie să vă treziți la ora 6 dimineața, ar trebui să vă culcați la 20:45 sau la 22:15. Cu ajutorul acestul tabel veți ști la ce oră trebuie să mergeți la somn pentru a vă trezi odihnit:

Sperăm că acest tabel vă va ajuta să vă treziți ușor și cu o dispoziție bună. Dacă somnul și alimentația sunt sănătoase și corecte, atunci după 7 ore de somn veți putea să vă treziți singur, fără a folosi deșteptătorul. Miezul nopții este timpul de odihnă pentru toată natura, deoarece soarele este în cea mai joasă poziție posibilă.

Soarele este responsabil pentru timp, de aceea regimul zilnic și regimul de alimentare este strâns legat de activitatea solară.

La ce oră trebuie să mergeți la culcare?

Cel mai bun timp pentru a merge la culcare și odihnă este între ora 21:00 și 00:00. Înainte de miezul nopții o oră de somn se numără ca 2 ore, fapt confirmat și de oamenii de știință contemporani. În acest timp, se odihnește sistemul nervos al omului.

Pentru a vă convinge de acest lucru, puteți face un experiment:

– culcați-vă la ora 21:00, după care treziți-vă la ora 1:00 sau 2:00 noaptea. Veți simți că sunteți odihnit de parcă ați fi dormit o noapte întreagă. În multe țări orientale, până acum, oamenii trăiesc conform acestui regim.

Ei dorm anume în această perioadă, pentru că doar așa se odihnește și se restabilește sistemul nervos. Dacă nu ați dormit în acest timp, atunci puteți dormi după aceasta și 12 ore, dar sistemul nervos nu se va odihni. În consecință, apar stările de lene, apatie și somnolență.

La ce oră trebuie să vă treziți dimineața?

Somnul în perioada între ora 2:00 până la ora 6:00, vă face mai veseli și mai entuziaști.

Energia care acționează asupra perioadei somnului în care vă treziți determină și starea în care veți fi toată ziua. Prin urmare, trebuie să vă treziți în intervalul dintre ora 2 până la 6 dimineața pentru a fi sub influența energiei pozitive și a avea o bună dispoziție pe parcursul întregii zile.

În Orient, acest timp se numește Timpul Sfinților. În acest interval de timp se trezesc oamenii care și-au propus să se dezvolte spiritul și conștiința. Dimineața devreme, este cel mai bun timp să vă gândiți la ceva înălțător și sublim.

Dacă vă treziți devreme, vă veți gândi toată ziua la lucruri frumoase și veți simți bucuria de a trăi. De asemenea veți avea o intuiție bună.

Savanții japonezi au analizat timpul înainte de răsăritul soarelui și au descoperit următoarele:

– această perioadă de timp este pătrunsă de razele soarelui, care provoacă un efect special în organism. În acest timp, organismul funcționează în două moduri: regimul de noapte și regimul de zi, adică în mod pasiv și activ.

Anume în acest timp are loc trecerea de la regimul de noapte la regimul de zi. Cu alte cuvinte, aceste raze solare schimbă regimurile. Dacă o persoană în acest timp doarme, atunci schimbarea regimurilor nu se produce.

Mai târziu, pe parcursul întregii zile, organismul funcționează într-un regim slăbit. Sunteți impus toată ziua să vă luptați cu somnul care vă doboară, deoarece organismul funcționează în regimul greșit. De aici, apare și consumul exagerat de cafea și ceai, care sunt substanțe narcotice ușoare.

De asemenea, această perioadă de timp (între ora 2 și 6 dimineața) este cea mai recomandată pentru curățarea corpului.

Dacă o persoană se trezește devreme, atunci organismul său, se curăță și se eliberează de toxine în mod natural.