Radio Simplu

Care este județul cu cea mai mare rată de vindecare din țară. Procentul e de două ori și jumătate peste media națională

Constanța este județul cu cea mai ridicată rată de vindecare din România, cu 65% dintre pacienții internați cu Covid-19 vindecați și lăsați să plece acasă. Rata este de două ori și jumătate media națională și dublă față de cea mondială.

Săptămâna se încheie cu o veste cât se poate de bună: în Constanța sunt 145 de persoane vindecate de infecția cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă o rată de vindecare de 65%, scrie Replica de Constanța.

Practic, din cele 222 de persoane infectate cu Covid-19, nu mai puțin de 145 au fost declarate vindecate.

Comparativ, cu circa 2.800 de persoane vindecate din totalul de peste 10.000, media națională ar fi de 27 %.

Procentul de la Constanța este dublu și față de media mondială de vindecări, de aproximativ 33%.

”Vom trece și peste asta”

”Trebuie să apreciem eforturile medicilor, asistentelor, infirmierilor, tuturor celor implicați în procesul de vindecare. Și ce altă metodă mai bună avem de a ne arăta aprecierea, decât să fim responsabili și să nu le îngreunăm misiunea?”, a declarat George Niculescu, prefectul Constanței, pentru sursa citată.

”Înțeleg că toată lumea a obosit să se gândească doar la coronavirus, să se simtă amenințați de acest dușman nevăzut. Dar, cu puțină răbdare, vom trece și de asta. Responsabilitatea voastră, a tuturor, se va traduce în vieți salvate. Multă sănătate și aveți grijă de voi”, a mai spus prefectul.