Radio Simplu

Cand talentul se intalneste in plina strada! Vezi ce surpriza a avut barbatul care canta la vioara! VIDEO

Parea o zi o obisnuita pentru barbatul care canta in plina strada la vioara. Nimic nu parea sa anunte spectacolul ce urma sa inceapa. Lumea care trecea pe strada se oprea pret de cateva secunde pentru a asculta melodiile cantate la vioara intr-un mod execepitonal.

Era aproape imposibil sa nu te opresti si sa nu asculti, emotiile pe care le transmitea barbatul prin muzica sa puteau sa atinga pe oricene.

Insa la un moment dat o tanara care s-a oprit sa il asculte nu a putut rezista tentatiei de a dansa pe melodiie interpretate de barbatul care canta la vioara. Tanara care era dansatoare a intrat instantaneu pe ritmul muzicii, regizand astfel un specatacol abosult superb pentru oamenii care treceau in acel moment pe strada.

Freestyle – dansul fara coregrafie

Street dance-ul este o mare ramura a mai multor tipuri de dansuri moderne inspirate de catre noile curente a vremurilor trecute, cat si de noile curente ale prezentului. Astfel ca, inca mai vedem la colt de strada sau intr-o parte mai retrasa a unui parc, o gasca de tineri care danseaza intr-un stil propriu. Pentru multi pare ceva bizar, dar acest stil propriu, fara o noima anume este cunoscut ca fiind stilul de dans freestyle.

Freestyle a pornit ca pe o dorinta a tinerilor de a-si pune in valoare talentul cu care s-au inascut, dar nu doreau ca acest talent sa fie ingradit de anumite reguli, precum se intampla la celelalte stiluri de dans. Freestyle este un stil de dans bazat in totalitate pe improvizatie. Practic, de fiecare data cand cineva executa un numar de freestyle poate spune ca a pus in scena un nou dans sau un tip de freestyle personal.

Freestyle-ul este stilul de dans care nu se repeta. Nici un dansator de freestyle sau trupa de freestyle nu va executa de doua ori acelasi numar, ci de fiecare data va improviza o noua punere in scena, va schimba in totalitate coregrafie, coregrafie care este realizata pe loc. Practic, trupele de freestyle isi stabilesc doar anumite repere si din momentul in care incep sa danseze, fiecare isi stie randul si improvizatia incepe.

Dansul freestyle este un tip de dans spectaculos si de cele mai multe ori dansatorii sunt cei care ii uimesc pe spectatori, pentru ca tocmai aceasta libertate totala in miscare duce la niste executii de-a dreptul spectaculoase.

Freestyle nu este un stil de dans ce se poate invata la o scoala profesionista de dans, dar exista cursuri de street dance pentru copii si acestea sunt exact precum dansul de strada, libere, dar sub atenta supraveghere a unui antrenor. Daca ai un copil, indruma-l spre cursuri de street dance pentru a-si crea propria sa parere despre dans.