Radio Simplu

Când începe postul Sfintei Marii 2019. Ce trebuie să faci și ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului

Creștin ortodocșii trebuie să știe când începe postul Sfintei Marii 2019! Acesta este unul dintre cele mai importante posturi pe care credincioșii ortodocși trebuie să le respecte de-a lungul întregului an. Este un post cu o durată destul de lungă.

Când începe postul Sfintei Marii 2019

Postul Adormirii Maicii Domnului începe de regulă la data de 1 august și ține două săptămâni, între 1 și 15 august. Trebuie menționat și că lăsata secului are loc pe 31 iulie. Totuși, dacă această zi pică miercurea sau vinerea, atunci se lasă secul în seara zilei de 30 iulie. În astfel de situații, Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe 31 iulie.

În ceea ce privește tradiția populară, acest post mai poartă denumirea de Postul Sfintei Mării sau Sântămăriei. Este un post important în calendarul ortodox, fiindcă are rolul de a pregăti creștinii ortodocși pentru cele două praznice extrem de importante care au loc în luna august:

Creștin-ortodocșii se pregătesc pentru două praznice importe
– Schimbarea la Față – 6 august

– Adormirea Maicii Domnului – 15 august.

Postul Sfintei Marii și ”săvârșirea de păcate”

Postul Adormirii Maicii Domnului (Postul Sfintei Marii) nu înseamnă doar renunțarea la anumite alimente. Este vorba, suplimentar, și de a renunța la lucrurile care duc la o ”despărțire” de Dumnezeu, transmit teologii. Reținerea de a consuma anumite alimente trebuie completată, firește, cu renunțarea la păcat. Iar Postul Sfintei Marii nu trebuie să îi transforme pe credincioși în oameni frustrați fiindcă nu pot mânca ”de dulce”, un astfel de demers însemnând că vor putea fi primite, cu bucurie, alte daruri oferite de divinitate.

Se recomandă:

– ajunare în fiecare luni, miercuri și vineri – până la orele 15.00

– după 0ra 15.00 se poate consuma doar mâncare uscată.

– în zilele de marți și joi – mâncare fără ulei.

Loading...