Radio Simplu

Campioana la gimnastica cu sindrom Down devine un model care deschide calea pentru alții ca ea

Fiecare dintre noi vine în această lume cu un motiv bun, iar în timp ce suntem cu toții diferiți, suntem cu toții unici și frumosi în felul nostru. Chelsea Werner din Danville, California, sa născut cu sindromul Down, cel mai frecvent defect cromozomial care întârzie dezvoltarea fiziologică și intelectuală.

Ea a inceput la gimnastica la 4 ani, ca o modalitate de a isi întări mușchii. Totuși, ea a dovedit cu adevărat un talent gimnastic impresionant, care a ajutat-o ​​să câștige patru campionate olimpice în gimnastică, mai târziu în viață.

WeSpeak, o agenție internațională de modă, al cărei scop este de a încuraja oamenii să se accepte și să-și iubească trupurile, a recrutat-o ​​ca model acum. Chelsea consideră că persoanele cu sindrom Down sunt subreprezentate în diverse domenii, inclusiv în lumea modei. A trimis un e-mail la Aplus.com, precizând:

„Nu cred că persoanele cu sindrom Down sunt reprezentate suficient. Cu cât suntem mai reprezentați, cu atât mai mulți oameni vor vedea cât de capabili suntem. ”

Realizările persoanelor cu sindrom Down ar trebui să inspire lumea modei, potrivit ei. Chelsea a câștigat campionatul Special Olympics din SUA în gimnastică de patru ori și a câștigat de două ori titlul de Campion mondial de apărare.

Ea spune:

„Am făcut gimnastică atâta timp cât îmi amintesc. Mă simt ca întotdeauna a fost o parte a vieții mele, cred că gimnastica m-a antrenat să fiu disciplinata și să muncesc din greu. În gimnastică, fiecare nouă abilitate durează foarte mult – uneori ani! Cred că mi-a dat încredere. ”

Cu toate acestea, ori de câte ori a aplicat la o agenție de modă, ea a fost respinsă, deoarece lumea modei nu a acceptat persoanele cu sindrom Down. Cu toate acestea, ea și părinții ei nu au renunțat niciodată, iar aceste respingeri inițiale nu le-au împiedicat.

Își amintește:

„Am fost la unele agenții de modeling care au spus că nu există o piață pentru modelele cu sindrom Down. Părinții mei și cu mine nu renunțăm. Există o piață și le arăt! ”

În 2017, ea a fost descoperită pe social media de către cercetașii We Speak, și de atunci, popularitatea ei în industrie a crescut.

CEO-ul și fondatorul We Speak, Briauna Mariah, explică că a fost imediat impresionata de Chelsea și nu a bănuit niciodată succesul ei în lumea modei:

„Am văzut potențialul lui Chelsea de a se dezvolta în această industrie și s-a acomodat imediat. Este important ca femeile să se simtă reprezentate în industrie. ”

Oamenii s-au îndrăgostit rapid de Chelsea, iar ea a primit recunoaștere și admirație la nivel global de la toate platformele sociale media. Ea speră că cariera ei de model va inspira alți oameni să accepte cine sunt și să muncească din greu pentru a obține ocazia de a-și atinge visele.

Mariah a recunoscut că munca cu Chelsea a fost „absolut minunata”. Ea a spus:

„Chelsea are un feedback foarte bun și este un cursant rapid. Chiar acum îi construim experiența în fața camerei foto, construindu-și portofoliul și brandul. În curând cred că industria va fi la fel de captivată de frumusețea lui Chelsea ca și mine. O văd plecând departe.

Povestea lui Chelsea stimulează alți oameni să-și urmeze pașii și să încerce mai mult pentru a face mai mult și pentru a-și face visele să devină realitate.

Werner explică faptul că modelingul este o modalitate de a „arăta lumii că suntem cu toții frumoși în felul nostru”. Ea susține că fotografiile ei spun că „toți oamenii au visuri și că toată lumea trebuie să aibă ocazia de a ajunge la ei”.

Ea adaugă:

„Sper că oamenii văd că nu mi-e frică să ajung la visele mele chiar și în fața diversității. Misiunea mea este, sperăm, să îi inspir pe alții să fie neînfricați și, de asemenea, să schimbe unele dintre concepțiile greșite care există atunci când vine vorba de persoanele cu dizabilități „.