Radio Simplu

Breaking news! România are un nou Guvern

Cu mai puțin de trei ore înainte de închiderea urnelor în Parlament, cel puțin 270 de parlamentari au votat învestirea guvernului. Ludovic Orban a obţinut suficiente voturi pentru a rămâne în continuare în fotoliul de la Palatul Victoria.

PSD s-a mobilizat și a oferit cele mai multe voturi, în timp ce din partea PNL ar fi, până la această oră, mai puțin de 20 de voturi. De altfel, la Senat, PNL a avut doar 4 senatori care au votat.

Pentru întrunirea cvorumului, erau necesare 233 de voturi.

Până acum s-au înregistrat cel puțin 260 de voturi pentru învestire, din cele 270 exprimate. Votul s-a încheiat la Senat, unde au fost exprimate 78 de voturi. Votul la Camera Deputaților continuă până la ora 17:00.

„România traversează o perioadă dificilă de provocări economice și sociale care reclamă învestirea urgentă a unui Guvern cu puteri depline pentru a trece țara cu bine printr-o criză internațională severă, generată de pandemia globală de Coronavirus, a transmis Ludovic Orban, în mesajul adresat Parlamentului înainte de votul de învestire.

Procedura de vot, în condiţii excepţionale!
Votul cu bile s-a desfăşurat după o procedură specială, pe grupuri parlamentare, în ordinea descrescătoare a acestora. Pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului, accesul în sala de vot s-a făcut individual, în sala de vot fiind prezenţi permanent chestorii care au înmânat bilele şi secretarul care a consemnat prezenţa parlamentarilor la vot.
Ulterior, parlamentarii au votat un proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.