Radio Simplu

BREAKING! Incendiu puternic la un centru de colectare din București. Arde o suprafață de 1000 mp, s-a emis o avertizare Ro-Alert

GALERIE FOTO (2)

Un incendiu puternic a izbucnit în cursul acestei dimineți în Chitila, județul Ilfov. Flăcări imense au fost depistate la un centru de colectare și reciclare deșeuri. Potrivit primelor informații apărute, sunt degajări mari de fum. Au fost alertate 8 autospeciale de stingere a incendiului, SMURD, descarcerare și autoscara.

Incendiu puternic la un centru de colectare din București
Update, ora 12:05: Din informațiile oferite de ISU București-Ilfov, stivele cu deșeuri au 10 m înălțime. În total, sunt alertate 9 autospeciale de stingere și 6 autocisterne de mare capacitate, pe lângă echipajul SMURD și cel de descarcerare și autoscara. Se acționează pentru stingere și pentru limitarea propagării.

„Sunt 35-40 de tone de frigidere decontaminate, fără motoare, fără freon. Arde spuma izolatoare din aceste carcase. Da, este toxic si recomandăm tuturor locuitorilor să evite să se apropie de zona în care se manifestă incendiul. Din câte cunoaștem, fumul se duce pe verticală, nu este o suprafață mare afectată. Ar fi fost o problemă vântul puternic.”, a declarat Aurelian Păduraru, comisar general Garda de Mediu, pentru Digi24.

„Ard stive cu deșeuri care urmau a fi dezmembrate și reciclate. În vecinătatea zonei de manifestare a incendiului există materiale deja compactate și incendiul se află în această zonă. Sunt flăcări foarte mari, ce depășesc 10 metri. Dispozitivul nostru încearcă limitarea incendiului. Sub influența vântului coloana de fum e îndepărtată de zona flăcărilor.
Acest fum se poate propaga către locuințe. Le adresăm locuitorilor rugăminte de a închide ferestrele. Nu există victime, doar echipele de pompieri acționează la fața locului. Sunt 9 autospeciale și 6 cisterne.”, a transmis Daniel Vasile, ISUBIF, pentru aceeași sursă.

Update, ora 11:50: A fost emisă și o avertizare Ro-Alert pentru oamenii din zonă, fiind avertizați să evite zona și să lase libere căile de acces pentru pompieri. Din noile informații apărute, este vorba despre firma REMAT Holding, din zona Chitila, care se întinde pe o suprafață de peste 1.000 mp.

„INCENDIU major cu degajări mari de fum produs la REMAT Holding – din zona Chitila. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități.”, se arată scris în mesajul Ro-Alert.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, nu sunt raportate victime.

– Știrea inițuală –

Un incendiu puternic a izbucnit vineri, 4 noiembrie, la un centru de colectare și reciclare deșeuri din orașul Chitila, din județul Ilfov. Potrivit ISU București-Ilfov, în acest moment specialiștii intervin cu 8 autospeciale de stingere a incendiului, 4 autocisterne de mare capacitate, un echipaj SMURD, un echipaj de descarcerare și autoscara.

Fumul gros poate fi văzut și din cartierul Militari, Sectorul 6. Suprafața afectată, potrivit estimărilor, este de 1.000 mp

– Știre în curs de actualizare –