Radio Simplu

Breaking! Demisie de răsunet într-o instituție cheie din stat! Cine va asigura interimatul: nume surpriză

Informație de ultimă oră! Directorul general al al Companiei Naționale Aeroporturi București a demisionat dar conducerea companiei va fi asigurată în continuare, până la următoare şedinţă a Consiliului de Administraţie, de către fostul director general interimar, dar nu mai mult de 30 de zile, de la data depunerii demisiei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat, vineri, că George Alexandru Ivan şi-a dat demisia din funcţia de director general interimar, urmând să asigure conducerea companiei pentru încă 30 de zile.

Compania a anunţat că face aceste precizări având în vedere informaţiile apărute în mass-media.

Joi, a circulat informaţia potrivit căreia Ivan ar fi desemnat-o în locul său pe Maria Mirela Dinu, care conduce Direcţia Investiţii şi Administrativ a CNAB.

”În data de 16 ianuarie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al CNAB, s-a luat act de demisia înaintată de către domnul George Alexandru Ivan din funcţia de director general interimar”, se arată în comunicat.

Cine este George Alexandru Ivan
George Alexandru Ivan a fost numit director general al companiei pe 25 aprilie, cu susținerea fostului ministru al Transporeturilor, Răzvan Cuc. Anterior, Ivan a fost șeful departamentului comercial. El este nepotul lui Eugen Davidoiu, fost şef al unor mari companii de stat precum Electrica Serv, Termoelectrica şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

George Alexandru Ivan a fost abonat și el la funcții în marile companii de stat, potrivit CV-ului său: director în ElectricaServ, membru în CA al Companiei de Aeroporturi, director Electrificare CFR, membru în CA al CNAIR și director RADET.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, Ivan ar fi cunoscut și drept dealer de mașini la mâna a doua.

Ce avere are acesta
În perioada septembrie-decembrie 2017, cât a fost prin detașare director comercial al CNAB, Alexandru Ivan a încasat de la companie 50.385 de lei, adică aproape 12.600 de lei pe lună, potrivit propriei declarații de avere.

În cele câteva luni din 2018, cât a fost și referent și director comercial al CNAB, a încasat încă 69.100 lei.