Radio Simplu

Bioenergeticienii afirmă: Certurile frecvente vă absorb energia – Cum puteți restabili echilibrul energetic în cuplu vostru

În fiecare zi ne confruntăm cu oameni care, deși nu pun mâna în buzunarul nostru, se îndreaptă spre ceea ce nu cumperi cu bani. Ei ne fură energia vitală. De ce se întâmplă acest lucru și cum să ne îndepărtăm de vampirii energetici – din păcate, nu ne-au învățat la școală.

Se știe că omul nu este doar un corp material, dar și suma energiilor: radiația electrică a creierului, neutronii și neutrinii care alcătuiesc atomii și, desigur, bioenergia sau bioplasma.

Bioenergeticienii afirmă că oamenii întotdeauna fac schimb de energie, chiar și atunci când dorm sau tac. Interacțiunea dintre câmpul nostru energetic și unul străin o simțim subconștient și – reacționăm, fie schimbându-ne dispoziția, fie starea fizică.

Dacă te simți ușor și plăcut alături de cineva, atunci schimbul de energie dintre voi este reglat perfect, vă hrăniți reciproc și ambii aveți de câștigat. Însă dacă simți iritație, pierderea forțelor vitale, anxietate sau chiar durere bruscă, înseamnă că alături de tine este un consumator de energie.

Fiecare dintre noi are nevoie de bioenergie, la fel cum avem nevoie de sânge și limfă. Dar, uneori, ea ne lipsește foarte mult. Pot exista mai multe motive ale acestui deficit: boli grave, bătrânețea, oboseală puternică.

Cu toate acestea, nimic nu ne epuizează mai mult decât emoțiile negative: iritarea, furia, lăcomia, răutatea, sentimentul de vinovăție, gelozia. Ele sunt cele care creează găuri în câmpul nostru energetic, iar prin ele se strecoară forța. Și după ce și-au pierdut o mare parte din energie, oamenii inevitabil încep să caute cum să-și umple rezervele.

Ajutor voluntar vampirului

Observați cum vă obosește o simplă călătorie cu autobuzul. Zeci de oameni la fel de agresivi și chinuiți stau lângă tine și doar așteaptă să-și verse iritarea, să ia energia care le lipsește. Cu cât sunteți mai expuși dispoziției generale, cu atât mai mult riscați să fiți uniți cu acești oameni.

Oamenii liniștiți, plini de bucurie, au biocâmpul echilibrat, ei seamănă cu un ou de aur – într-o astfel de coajă e dificil să faci o gaură. Însă vampirul înfometat tocmai în asta își vede sarcina, așa că va încerca să dezechilibreze potențiala victimă. Rețeta este simplă: o va supăra.

Într-o criză de furie, victima va arunca emoțiile și odată cu ele, cea mai mare parte a energiei sale.

Vampirul poate obține ceea ce vrea și prin frică. Frica formează găuri în aura omului. Trecând printre ele, vampirul lacom își începe sărbătoarea.

Echilibrul energetic în cuplu

Indiferent cât de armonios este echilibrul energetic al unui cuplu căsătorit, nimeni nu este asigurat de perturbări neașteptate.

Soția alarmată simte că soțul ei nu este în regulă, dar nu înțelege care este problema. În cele mai multe cazuri, văzând că bărbatul a început să investească în relație mai puțină energie, soția pune verdictul: ”Nu mă mai iubește!”

Nu te grăbi să bați alarma și să-i înaintezi pretenții. Gândește-te cu ce pot fi legate aceste schimbări: poate că soțul a obosit la muncă sau s-a îmbolnăvit, motivul poate fi o situație de criză la locul de muncă și probleme cu rudele. Adesea, bărbatul are nevoie doar de odihnă, confort psihic sau singurătate. Deci, ajută-l.

Scandalul, însă este cel mai sigur mod de a absorbi energia vitală din om. În multe familii, scandalurile devin frecvente, pentru că soții nu cunosc o altă modalitate de a face schimb de energie. Însă schimbul poate fi făcut prin conversații simple, prin s*x sau plimbări comune.

Amorul vindecă!

Pentru a nu fi nici hoț, dar nici victimă, trebuie să ai grijă de potențialul tău energetic:

– să-l umpli în mod regulat;

– să-ți controlezi emoțiile și încărcătura;

– să ai întotdeauna cel puțin câteva impresii pozitive.

Puteți menține echilibrul energetic corect în diferite moduri. De exemplu, cu ajutorul relaxării, yoga, meditația. Rugăciunea și alte metode de aprofundare în sine – sunt și ele mijloace foarte puternice.

Amorul este una dintre cele mai vechi modalități de a face schimb de energie: fuziunea dintre yin și yang creează o ființă specială – autonomă și fericită, care nu caută nimic, nu tinde nicăieri și rămâne în extaz.

Și efortul fizic de asemenea poate fi energizant. Dacă este posibil, mergeți desculți prin iarbă, contemplați focul sau apa curgătoare, ieșiți în natură. Comunicarea cu copacii și florile, de asemenea, readuc liniștea.