Radio Simplu

Bilanțul morților a depășit 5.000 în Spania. 832 de decese în 24 de ore

Autoritățile spaniole au anunțat 832 decese noi provocate de infectarea cu coronavirus, bilanțul total ajungând la 5.690, conform BBC.

Este cea mai mare creștere zilnică înregistrată în Spania de la începutul epidemiei. De asemenea, 72.248 de persoane sunt infectate.

În ceea ce privește numărul de morți, Spania este în prezent a doua cea mai afectată țară din lume, după Italia.

Starea de urgență este valabilă în țară până cel puțin pe 12 aprilie.

În acest timp, în Madrid, doar două persoane au participat la înmormântarea unei rude – un peisaj tot mai des întâlnit în Spania.

Turcia aplică restricţii de circulaţie

În Turcia au fost sistate sâmbătă toate cursele feroviare intercity şi au fost limitate zborurile interne, în timp ce numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut la aproape 5.700 – cu o treime într-o singură zi – şi s-au confirmat 92 de decese provocate de epidemia de COVID-19, informează Reuters.

Directorul general al companiei Turkish Airlines, Bilal Eksi, a precizat că zborurile interne vor face legătura doar între Ankara, Istanbul şi câteva oraşe mari; lista urmează să fie anunţată. Începând de sâmbătă, ora 14.00 GMT, pasagerii vor avea nevoie de aprobarea unui guvernator de provincie.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan le-a cerut vineri concetăţenilor săi să intre în ‘carantină voluntară’, întreruptă doar pentru cumpărături de strictă necesitate.

În cadrul măsurilor de limitare a răspândirii virusului, el a anunţat interzicerea tuturor curselor aeriene internaţionale spre şi dinspre Turcia. Pentru deplasările între oraşe urmează să fie necesară aprobarea unui guvernator, a mai spus şeful statului.

Deplasarea în afara localităţii de domiciliu va fi permisă doar cu adeverinţă medicală, în caz de deces al unui membru de familie apropiat sau pentru cei care nu dispun de cazare.