Radio Simplu

Bicarbonatul de sodiu, cel mai bun ingredient pentru curățenia de primăvară

A venit primăvara și asta înseamnă că nu mai e mult și începe curățenia generală. În loc să dai o cârcă de bani pe soluțiile de curățat, mai bine ia-ți bicarbonat de sodiu. E bun la orice. Dar la ce nu e bun bicarbonatul de sodiu?

E bun la atât de multe lucruri, că nici nu-ți vine să crezi! Bicarbonatul de sodiu e bun pentru curățarea celor mai dificile suprafețe din casă. Și, când spunem dificile, ne referim la geamuri și alte chestii lucioase.

Apelează cu încredere la bicarbonatul de sodiu dacă ești ecologistă, dar chiar și dacă nu ești, pentru că praful ăsta minunat îți face casa lună cât ai clipi. Pentru a obține o soluție de curățat eficientă pentru curățarea pardoselii, amestecă o jumătate de cană de bicarbonat cu puțin suc de lămâie și adaugă această pastă într-o găleată cu apă caldă. Are rol de dezinfectant și luptă eficient împotriva petelor.

Pentru curățarea gemurilor, amestecă o cană cu apă caldă cu bicarbonat și oțet alb și toarnă soluția într-un pulverizator. Se agită foarte bine și se pulverizează pe orice suprafață lavabilă. Iar pe geamuri face minuni!

Poți să folosești aceeași soluție pentru oglinzi și alte suprafețe lucioase. Dacă simți nevoia, poți să ștergi cu o cârpă curată.

Bicarbonatul de soidu absoarbe mirosurile neplăcute din casă, precum cel de țigară sau de mâncăruri grele. Urmele de grăsime se pot îndepărta cât ai zice pește cu ajutorul unei paste obținute din bicarbonat amestecat cu detergent de vase lichid și sare. Pasta obținută se omogenizează și se aplică pe suprafața cu probleme. Se lasă să acționeze și se clătește foarte bine cu apă caldă.

Sursa: playtech.ro