Radio Simplu

Beneficiile incredibile ale frunzelor de mentă

Poate că ai mai încercat ceai de mentă până acum atunci când ai avut durere de burtică, spre exemplu, după ce ai mâncat un preparat foarte picant, dar frunzele de mentă, mai ales sub formă de ceai, au mai multe beneficii asupra sănătății.

Ajută la reduecerea durerii și a înflamațiilor corpului, relaxează și destresează mintea, oferă un impuls sistemului imunitar și ajută la pierderea în greutate.

Cele mai multe beneficii ale ceaiului de mentă vin din cantitatea mare de mentol. Mentolul nu are doar calități vindecătoare, dar oferă ceaiului un gust revigorant și delicios. Iată care sunt câteva dintre beneficiile frunzelor de mentă:

1. Ajută la îmbunătățirea digestiei fără alte remedii stomacale – remediile stomacale, asemenea medicamentelor împotriva acidului gastric sunt doar un remediu temporar până când ajungi să consumi mâncare picantă din nou.

Ceaiul de mentă poate să îți vindece stomacul și poți experimenta mai puțin stres digestiv în viitor.

Atât ceaiul de mentă, cât și uleiul de mentă au fost folosite de mii de ani pentru a calma un stomac deranjat și țesutul intestinelor, în mod natural. Arheologii au descoperit dovezi conform cărora oamenii au folosit ceai de mentă încă de acum 10.000 de ani.

Nu doar că ajută cu problemele digestive, dar le poate preveni. Mentolul poate să ajute gazele să circule prin sistemul digestiv fără durere, crampe sau balonare.

2. Eliberează stresul – ceaiul de mentă te ajută să te relaxezi și îți calmează mintea. Asta se întâmplă datorită proprietăților antispastice și de sedare care sunt foarte eficiente în elibererarea stresului.

Menta proaspăt culeasă poate fi folosită pentru ceaiul de dinainte de culcare pentru un somn rapid și liniștit.

3. Ajută la menținerea greutății – menta te poate ajuta foarte mult în ceea ce privește greutatea. Există mai multe studii care demonstrează eficacitatea uleiului de mentă, dar și ceaiul are aceleași efecte.

Asta se întâmplă, în mare parte, pentru că atunci când uleiul de mentă este inhalat, sau când ceaiul este consumat, se creează o reacție a corpului care suprimă apetitul. Unul dintre factorii obezității este mâncatul în exces, iar menta ajută în acest sens.

4. Un somn mai bun pe timpul nopții – așa cum am menționat și mai sus, o cană de ceai de mentă consumată înainte de culcare poate îmbunătăți calitatea somnului, datorită mentolului din frunze, ceea ce permite mușchilor din corp să se relaxeze.

Se spune că ceaiul de mentă poate contribui și la calitatea viselor.

5. Menta incorporată în produsețele de frumusețe și îngrijire a pielii – menta calmează și răcorește, așa că, atunci când este folosită ca o cremă, poate trata condiții ale pielii, inclusiv iritațiile, urticariile sau arsurile pielii.

De asemenea, poți introduce menta în regimul zilnic de îngrijire. Scrub-ul de mentă poate să hidrateze pielea, acționează ca un demachiant datorită proprietăților antibacteriene și antiseptice.

6. Sănătatea ochilor – menta conține și vitamina A, iar una dintre funcțiile acestei vitamine este să mențină sănătatea ochilor. Chiar și cei care suferă de condiții asemenea miopiei sunt încurajați să consume produse care conțin vitamina A, cum ar fi menta sau morcovii.