Atunci când ai o perioadă delicată și simți că trebuie să îți eliberezi organismul de toxine, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru îți recomandă să consumi o anumită băutură care te ajută să îți purifici trupul în doar 9 zile. O poți prepara din câteva ingrediente esențiale.
Ce băutură naturală curăță ficatul în doar 9 zile
În cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, specialistul de la Antena 3, a dezvăluit secretul unei băuturi naturale care te ajută să îți cureți ficatul în doar câteva zile. Licoarea se face pe bază de pătrunjel.
„La blender putem să punem un pic de pătrunjel şi 2 căţei de usturoi. Blenduim bine, bine şi turnăm apa cât să fie un pahar.
Mai punem o lingură de suc de lămâie. O bem dimineaţa şi seara. Bem trei zile cu usturoi şi trei zile fără usturoi, apoi iar cu usturoi.
Este bun pentru cei care lucrează în mediul toxic. Este bun pentru curăţarea ficatului. Reglează tot ce ţine de sistemul nervos şi de sânge.
Se face doar 9 zile. Facem pauză două săptămână, apoi mai facem alte 9 zile. Are şi contraindicaţii. Cei care au reflux, gravidele şi cei care au gastrită cronică.”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.
„Nu este un leac, ci mai degrabă un întăritor al ficatului!”
În cazul în care nu te-ai convins de această variantă, specialiștii îți recomandă o altă licoare ce are ca scop principal purificarea organismului. Cum îți detoxifiezi ficatul folosindu-te numai de apă și mentă.
Tot ce trebuie să faci este să pui un litru de apă și menta la fiert, timp de cinci minute. După ce ai oprit focul și ai lăsat soluția la răcit, trebuie să adaugi zeama de la o lămâie, zeama de la o portocală și trei linguri de miere peste.
„Nu este un leac, ci mai degrabă un întăritor al ficatului. Muncim mult, alimentaţia este dată peste cap, stres şi mai avem şi chestiile astea de zi cu zi.
La un moment dat simţim că ne doare în partea dreaptă, că avem o stare de vomă, ne mai ies şi tot felul de iritaţii pe corp, iar asta înseamnă că ficatul nostru suferă. Am un leac pentru asta.
Se ia un litru de apă şi un mănunchi mic de mentă verde. Se pune litrul de apă la fiert. Când apa a fiert pui menta. O lăsăm să fiarbă 5 minute. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei şi apoi adăugăm sucul de la o lămâie, portocală şi 3 linguri de miere.”, a completat Lidia Fecioru la Antena 3.