Radio Simplu

O bătrână de 88 de ani a povestit ce a făcut în Vama Veche timp de două luni, pe timpul stării de urgență. Povestea emoționantă

Pe o bătrână de 88 de ani au prins-o vremurile pandemiei la malul mării, în Vama Veche. A fost nevoită să rămână mai bine de două luni în stațiune la pensiunea pe care o deține fiica sa. După ridicarea restricțiilor femeia a ieșit la o scurtă plimbare pe malul mării.

Povestea bătrânei care a stat două luni în Vama Veche
Maria Bobocel are 88 de ani și este din satul Cârna, județul Dolj. La începutul lunii martie a venit la pensiunea pe care o are fiica ei în Vama Veche, iar de atunci nu a mai reușit să se mai întoarcă acasă. Odată cu declararea stării de urgență femeia a rămas blocată aici, însă declară că nu i-a lipsit nimic în toată această perioadă.

”Am venit din Cârna, județul Dolj, și am nimerit cu boala asta care ne-a băgat aici. Am nimerit rău. Nu am mai putut să plec de aici. Fata mea aici are pensiune. Mi-a zis să mă duc să mă mai plimb. Am stat aici în Vamă. Ne-a prins aici nebunia. A fost bine, m-am odihnit, că acasă mai făceam treabă”, a declarat doamna Maria pentru Libertatea.

Odată cu instituirea stării de alertă, femeia a reușit să iasă pentru scurt timp să se plimbe pe malul mării. Și nu oricum, ci echipată cu mască de protecție. Bătrâna s-a ferit cât a putut de restul oamenilor de pe plajă, mai ales că, în toată perioada de izolare nu a ieșit din curte de teama coronavirusului.

”Mi-a zis să mă duc până la mare, să văd și eu marea. Am stat numai în casă până acum. Mi-a fost frică să ies. Eu sunt bolnavă de diabet, dacă iau virusul… Mai bine stau în casă, mă păstrez eu. De vreo 3-4 ani nu am mai venit. Înainte veneam mai des, dacă fata mea are pensiune nu plătesc nimic”, a mai spus bătrâna.

Își dorește foarte mult să meargă acasă
În timp ce stă sub o umbrelă de stuf și privește în zare, bătrâna se gândește, probali, la casa ei din Cârna. Spune că locuința este pe mâini bune, fiul ei, care a ieșit la pensie are grijă de toate.

”Acum să văd cum pot să plec, să îmi iau bilet pentru autobuz să mă lase în București și din București mă duc până în Craiova. Am un nepot în București. Fata mea a zis să mai aștept. Să mai stau săptămâna asta”

Sâmbătă, plaja din Vama Veche a fost vizitată de câteva persoane dornice de a simți briza mării și soarele blând. Dacă anul trecut stațiunea era plină de turiști, anul acesta plaja a fost aproape goală.