Radio Simplu

Bărbatul nu are un picior, dar merge zilnic 4 kilometri cu 50 de kilograme în spate! Vecinii i-au spus prima dată că e nebun, dar acum e o legendă printre ei, le răspunde mereu același lucru și merge mereu în același loc. Uite ce cară zilnic și unde se duce

Allan Aguilar merge greoi câte 4 kilometri zilnic, are numai un picior și pentru asta folosește o cârjă pe care o ține într-o mână, pe când în cealaltă ține un sac uriaș care cântărește aproape 50 de kilograme… Dar oare pentru ce, sau pentru cine, face el asta?

Allan locuiește pe insula Mindanao, iar drumul pe care îl parcurge zilnic este pentru a ajunge la mica piață a insulei, după ce vinde tot ce a adus, drumul spre casă, fără acea povară uriașă, este mult mai ușor.

Când Allan era mic, tatăl lui l-a obligat să nu mai meargă la școală când avea 6 ani, de atunci el a muncit cu tatăl său în junglă, culegând rattan, o fibră de palmier care se folosește la producerea de mobilă împletită.

Într-o zi, în timp ce era în pădure și muncea, Aguilar s-a rănit la picior, acesta s-a infectat rapid iar părinții nu nu avut bani pentru doctor, așa că infecția nu a fost tratată, piciorul lui a fost în cele din urmă amputat de la genunchi. De atunci va folosi mereu o cârjă.

De când și-a pierdut piciorul, Aguilar s-a stabilit în satul Mabicay, pentru a avea grijă de mătușa sa. În localitate a devenit o adevărată legendă fiindcă în ciuda dizabilității sale, acest om a muncit în fiecare zi încă de la 6 ani, și continuă să o facă. Toată lumea îl apreciază pentru hotărârea cu care continuă!

O femeie din localitate, Lodalina Tomon, a decis să spună pe Facebook povestea lui Aguilar, ea chiar a adăugat și un clip unde îl putem vedea pe acest om cum se chinuie să meargă cu acea greutate în spate. În prezent un grup de oameni vor să facă o pagină unde cei care vor pot dona bani pentru ca acest om exemplar să își poată cumpăra o proteză.

Indiferent de cât de grea este călătoria lui, este clar că Aguilar nu va renunța NICIODATĂ. Este un exemplu pentru noi toți, RESPECT pentru acest om.

Iată cum se chinuie zilnic pentru a-și câștiga existența și pentru a avea grijă de mătușa sa: