Radio Simplu

Bancul de luni. Bulă, cu noua lui cucerire

Bulă era în pat cu noua lui cucerire. La un moment dat Bula îi spune:

– Draga mea, cred că este timpul să facem și noi amor! De când ne cunoaștem nu am făcut deloc, au început să urle hormonii în mine de atâta nerăbdare! Ea se uită frumos la el și îi spune:

– Sigur că da! Sunt pregătită dar vreau să aud cele două cuvinte magice de la tine, și o să mă ai toată noaptea! Bulă când aude spusele fetei își dă repede pantalonii jos și spune: – Hai odată!

Să mai și râdem cu bancurile zilei

Doi polițiști patrulează prin cartierul inginerului Ionescu. Domnul inginer iese cu gunoiul pe la miezul nopții. Unul dintre polițiști zice:

– Ghiță, uite un spion!

– Nu, bă, e unu’ cu gunoiu’!

– Ba e spion! Mă duc să-i cer actele.

Se duce el la inginer:

– Actele dv., vă rog!

– Ce acte, domnule, am ieșit cu gunoiu’!

– Ești spion! Mergi la secție.

– Domnule, sunt inginerul Ionescu, stau în blocul ăsta, la apartamentul 8.

– Ghiță, du-te la asociație și verifică!

Se duce Ghiță și vine fuga înapoi:

– Nu locuiește nici un inginer Ionescu la apartamentul 8! Merg ei la secție, inginerul tot face gălăgie că stă la apartamentul 8.

Îl trimite șeful din nou la asociație să mai verifice, același rezultat: nici un inginer Ionescu la apartamentul 8. A doua zi dimineață, apare șeful poliției, vecin de scară cu inginerul Ionescu. Aude povestea și îl eliberează pe om. Inginerul merge supărat la asociație. Administratorul nici nu-l lasă să deschidă gura:

– Domnu’ Ionescu, am auzit că aveți probleme, v-a căutat poliția de două ori! Da’ stați liniștit, le-am spus că nu locuiți aici.

*****

La postul comunal de jandarmi se prezintă un individ cu aripa mașinii înfundată. – Domnule plutonier, aveți vaci negre în sat? – Din câte știu eu, nu. – Dar capre negre? – Nu, nu cred. – Cai negri? – Nu. De ce întrebați? – Înseamnă că am lovit un popă.

Doi polițiști: – Băi Vasile, ce tremuri așa, ce-ai pățit? – Am stat puțin în frigider. – De ce, bă? – Păi, șefu, nu ne-ați zis că polițiștii trebuie să aibă sânge rece?