Radio Simplu

Aveți un pahar de iaurt în plus? Puteți face câteva chifluțe moi, fragede și delicate

Aveți un pahar de iaurt în plus? Puteți face câteva chifteluțe moi, fragede și delicate – Chifteluțele cu carne, pe bază de iaurt sau chefir, sunt întotdeauna o idee binevenită…

Cu siguranță vei primi din nou laude de la cei din jurul tău… Pentru a pregăti chifteluțe moi după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

1 lingură chefir sau iaurt

4 linguri făină

2 ouă

2 linguri ulei

1 linguriță bicarbonat de sodiu

2 linguri zahăr

1 linguriță sare

Pentru umplutură:

500 g carne tocată de pui

1 sfert linguriță piper negru

1 linguriță sare

Mod de gătire:

1. Pentru început, pregătim umplutura. Într-un vas, amestecăm carnea tocată cu piperul și sarea.

2. Într-un bol separat, amestecăm iaurtul și bicarbonatul de sodiu pentru stingere. Adăugăm apoi sarea, zahărul, uleiul, 2 ouă și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer. Adăugăm treptat făina și frământăm până obținem un aluat fraged și omogen.

3. Întindem o bucățică mică de aluat într-o foaie subțire. Așezăm o lingură de umplutură în mijloc și pliem marginile astfele încât să putem forma un pachețel. Procedăm la fel și cu restul aluatului…

4. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim chifteluțele pe ambele părți, până se rumenesc frumos, până capătă o culoare maronie-aurie, ca în imaginea de mai jos…