Radio Simplu

Avertismentul medicilor: Două simptome atipice pentru COVID-19 au început să apară tot mai des

Avertismentul medicilor: Două simptome destul de atipice pentru coronavirus au început să apară tot mai des ca primă manifestare a bolii.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, spune că trebuie să fim extrem de atenți nu numai la simptomele respiratorii ale COVID-19, ci și la alte manifestări, cu care nu am fost obișnuiți, dar care în ultimul timp încep să apară tot mai des ca forme de debut ale bolii.

De exemplu, durerile abdominale și scaunele frecvente, dar și durerile puternice de cap ar putea fi semne de COVID-19, chiar dacă tusea sau febra sunt absente, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași pentru digi24.ro.

Un debut atipic pentru infecţia cu coronavirus
„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăț.În opinia managerului, tocmai de aceea este important ca testul COVID să fie făcut tuturor pacienților care se prezintă la doctor, indiferent de simptomatologie.
„De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta – suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume – ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei” – a arătat Carmen Dorobăț.

Suntem într-o perioadă de platou
„Aș spune că ne găsim într-o perioadă de platou la nivel național, cu foarte mici fluctuații de la o zi la alta. M-aș bucura în momentul în care n-am mai vorbi de platou și ar deveni un trend clar descendent – asta înseamnă să ne situăm mai multe zile la rând la un număr de trei cifre, de ordinul sutelor – pe care ni-l dorim înainte de începerea anului școlar și universitar”, a spus Carmen Dorobăț.

Sursa:Kanald.ro