Radio Simplu

Avantajele citirii cartilor de dezvoltare personala, și cateva dezavantaje

Cautati urmatoarea modalitate de a va imbunatati viata? Nu sunteti singur. Exista o desfacere imensa pentru cartile de dezvoltare personala, iar unele dintre ele va ofera promisiuni mari: va ajuta sa aveti mai mult succes, mai increzator, mai asertiv.

Dar functioneaza? Si cum puteti beneficia cel mai mult de pe urma cartilor de dezvoltare? Cartile de dezvoltare personala pot fi un instrument puternic atunci cand sunt utilizate corespunzator. Sunt mai ieftine decat terapia si pot fi la fel de eficiente. Puteti progresa in timpul propriu, iar majoritatea oamenilor considera ca este mai confortabil decat sa caute ajutor profesional.Puteti gasi carti despre dezvoltare personala Libraria Donaris.

A sti cand, cum si de ce sa beneficiati de cartile de dezvoltare personala va ajuta sa evitati capcanele mofturilor sa profitati la maximum de timpul si banii vostri.

Cine poate beneficia de cartile de dezvoltare personala?

Toata lumea poate beneficia de aceste carti, dar nu neaparat in orice situatie. Cartile de dezvoltare personala sunt mai eficiente in a ne ajuta sa invatam noi abilitati de viata, cum ar fi asertivitatea, rezolvarea problemelor si chiar ordinea.

Este o veste buna pentru toata lumea, deoarece cu totii putem beneficia de pe urma invatarii de noi abilitati care ne ajuta sa ne navigam prin viata. Nimeni nu este perfect si toti avem domenii in care ne-am dori sa ne imbunatatim. Daca sunteti ca majoritatea oamenilor, uneori va doriti sa fiti mai rabdator sau mai deschis, mai rezistent sau mai putin preocupat de ceea ce cred altii. Poate ca doar cautati modalitati de a fi mai fericit. Acestea sunt genul de abilitati in care cartile de dezvoltare personala pot fi cu adevarat utile.

Cartile de autoajutorare pot fi daunatoare?

Un studiu a aratat ca cartile de dezvoltare personala sunt eficiente in tratamentul anxietatii si depresiei, dar mai putin in alte domenii, cum ar fi alcoolismul si schizofrenia. Cartile de autoajutorare va pot ajuta sa va simtiti mai imputerniciti si sa va controlati viata, dar in unele cazuri ar trebui sa fie folosite cu indrumari profesionale.

Daca suferiti de depresie, anxietate sau orice alta tulburare clinica, consultati un medic, psiholog sau terapeut pentru a afla care este cel mai bun lucru de facut. Daca aveti sentimente persistente de dispozitie scazuta, stima de sine scazuta, pierderea interesului pentru activitatile de care obisnuiati sa va bucurati si/sau sentimente generale de anxietate sau frica, dintre care oricare dureaza mai mult de doua saptamani, cautati ajutor profesional. Va puteti imbunatati viata printr-o interventie profesionala, care poate include utilizarea cartilor de dezvoltare personala.

Cum puteti beneficia de cartile de dezvoltare personala?

Din ce in ce mai mult, oamenii isi iau propria bunastare si fericire in propriile maini. In acelasi timp, suntem mai precauti fata de inselatoriile falsilor specialisti in acest sens. Exista mii de carti de dezvoltare personala- deci cum o alegeti pe cea potrivita?

Trebuie sa incepeti prin a va identifica obiectivele. O modalitate usoara de a face acest lucru este sa faceti o lista. Ganditi-va la diferitele moduri din viata voastra pe care ati dori sa le imbunatatiti.

Urmatorul tau pas este sa gasiti cartea de dezvoltare personalz potrivita pentru obiectivul vostru. O cautare rapida pe internet va poate ajuta sau intrati in lista de carti de dezvoltare personala de la Libraria Donaris.

Cartile de dezvoltare personala seamana mult cu relatiile – primiti inapoi ceea ce ati dat. A citi pentru a va devolta nu trebuie sa fie o actiune plictisitoare, dar este ceva pe care ar trebui sa-l luati in serios. Exista cateva indrumari generale care va vor ajuta sa obtineti totul din acest tip de lecturi:

1. Cititi cartea cu atentie si cu intentie

Cu exceptia cazului in care autorul solicita altfel, trebuie sa va faceti timp sa cititi cartea de la inceput pana la sfarsit. Nu stiti niciodata ce ai putea rata altfel. Asigurati-va ca va aflati intr-un mediu care sustine relaxarea. Poate fi in interior sau in aer liber, acasa sau intr-o biblioteca sau o cafenea, dar ar trebui sa fie intr-un loc relativ linistit, fara distragere a atentiei si sa va permita sa cititi cartea de dezvoltare personala cu intentie si scop. Evitati lucruri precum cititul la serviciu, cu televizorul pornit si cand aveti nevoie de timp.

2. Fiti deschis la sugestii

S-ar putea sa nu fiti de acord cu tot ce ati citit, dar ati ales aceasta carte cu un motiv. Incercati sa retineti ca propriile idei despre un anumit subiect pot sa nu includa toate cele mai recente cercetari sau pot fi colorate de propriile experiente.

Incercati sa ramaneti deschis in timp ce cititi. Daca gasiti ceva ciudat sau indoielnic, notati-l pentru a reveni mai tarziu. S-ar putea sa descoperiti ca, pe masura ce cartea progreseaza si incepeti sa puneti lucrurile in practica, aceasta ajunge sa fie adevarata. In orice caz, nu intrati in acest joc cu mintea inchisa, sau s-ar putea sa ratati cateva sfaturi care va pot schimba viata.

3. Luati notite, faceti planuri si puneti-le in actiune

Aproape fiecare carte de dezvoltare personala va avea sfaturi utile – lucruri pe care le puteti face de fapt si care vor face o diferenta in viata voastra. Credem cu adevarat in acest principiu. Orice carte de dezvoltare personala care sustine ca va poate schimba viata fara a va oferi exemple din lumea reala sau exercitii de facut sau activitati de practicat probabil ca nu merita timpul vostru.

4. Bucurati-va de calatorie

Dezvoltarea personala necesita mult timp. Puteti citi mai multe carti de dezvoltare personala inainte de a obtine beneficii semnificative, luand informatii pertinente, exercitii si sfaturi utile de la un numar dintre ele. Aveti rabdare si recunoasteti ca schimbarea necesita timp. In masura posibilitatilor, incearcati sa va bucurati de proces. Sarbatorti-va victoriile si concentrati-va pe corectarea comportamentelor negative fara a le demoniza pe ele sau pe voi insiva.