Radio Simplu

Autorităţile instaurează stare de urgenţă. Este singurul mod de a stopa dezastrul!

Autorităţile braziliene instaurează stare de urgenţă în statul Mato Grosso do Sul din cauza incendiilor de vegetaţie ce afectează Pantanal. Aceasta este cea mai mare regiune umedă a planetei, formată din mlaştini şi zone inundabile, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Autorităţile au semnat un decret prin care statului Mato Grosso do Sul va primi fonduri federale pentru lupta împotriva incendiilor şi pentru ajutorarea persoanelor ale căror gospodării au fost afectate de flăcări.

Din luna ianuarie a acestui an şi până în prezent au fost înregistrate 14.489 de focare de incendii în această regiune a Braziliei. Acestea au distrus deja 10% din regiunea Pantanal, o suprafaţă similară cu cea a statului Israel.

Focul este cea mai simplă şi ieftină metodă prin care fermierii brazilieni îşi curăţă câmpurile şi le pregătesc pentru o nouă însămânţare, însă uneori acestea pot scăpa de sub control.

Regiunea Pantanal este formată dintr-un sistem natural de lacuri şi râuri, zone mlăştinoase şi zone inundabile în care trăiesc animale precum jaguari, pume, şerpi anaconda, pe lângă sute de specii de păsări şi o uriaşă populaţie de peşti.