Radio Simplu

Autoritățile dau mesajul de ultimă oră pentru români! Ce anunț a fost făcut în urmă cu doar câteva momente

Autoritățile anunță o conferință de presă care este susținută de oficialii Poliției Române dar și de oficialii Jandarmeriei Române.

UPDATE – Şeful IGPR: Infracţionalitatea din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018 – VIDEO
Infracţionalitatea din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018, a anunnţat luni şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu. Şefii Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale susţin declaraţii de presă pe tema intervenţiilor din perioada sărbătorilor de Paşte şi a incidentelor violente care au avut loc în Capitală, dar şi în alte zone ale ţării.

”Din analizele realizate rezultă că infracţionalitatea sesizată a scăzut de sărbptori cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018. În ultimele 72 de ore Poliţia a fost la datorie şi au acţionat 14.000 de poliţişti în sistem integrat. Pentru menţinerea climatului de ordine poliţiştii au acţionat la aproape 10.000 de evenimente, 8.500 au fost sesizate prin 112”, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu.

Polţiştii au dat 24.000 de sancţuini, 14.000 pentru nerespectarea ordonanţelor militare.

”Vreau să asigur cetăţenii că Poliţia are capacitatea şi forma de a îndeplini toate misiunile Obiectivul este de a fi alături de oameni pentru că tuturor ne este greu, dar putem face faţă prin respect reciproc”, a declarat Vasilşescu, subliniind că toleranţa faţă de cei care încalcă legea este zero.

Conform şefului Poliţiei Române, în Hunedoara, unde poliţiştii au fost atacaţi, au fost arestate 4 persoane, în Braşov, au fost reţinute 8 persoane, iar în Capitală 11, în urma incidentelor de stradă.

”Au fost aplicate peste 50 de sancţiuni celor care au participat la aceste evenimente, dar verificărle sunt în curs şi toţi vor fi traşi la răspundere – contravenţional sau penal, după caz”, a precizat Vasilescu.
Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale: Intervenţia se realizează prin respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitatea folosirii forţei
La rândul său, chestorul de poliţie Alexandru Scurtu, şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale , a precizat că forţele structurilor de acţiuni speciale au intervenit în funcţie de fiecare situaţie, în funcţie de numărul forţelor de ordine, iar echipajele de intervenţie au fost prezente şi vor fi prezente, scopul lor fiind impunerea legii şi protejarea vietii.

„Când evenimentul degenerează într-o manifestare violentă, sunt chemate în sprijin echipele de acţiuni speciale. (…) pentru reducerea elementelor turbulente. În toate cazurile intervenţia se realizează prin respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitatea folosirii forţei” a afirmat şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Alexandru Scurtu

ȘTIREA INIȚIALĂ

Astăzi, 20 aprilie, începând cu ora 15:00, inspectorul general al Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan ENESCU și șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, chestor Alexandru SCURTU, vor susține declarații de presă.