Radio Simplu

Au primit moștenire un apartament în care nu a mai intrat nimeni de peste 70 de ani. Au luat cheile și au mers să vadă ce a mai rămas din el. Uite ce era în interior:

GALERIE FOTO (6)

Au primit moștenire un apartament în care nu a mai intrat nimeni de peste 70 de ani. Au luat cheile și au mers să vadă ce a mai rămas din el. Uite ce era în interior:

Există un frumos apartament în Paris, care a fost abandonat în anul 1939. Dar 70 de ani mai târziu, un licitator a deschis pentru prima dată apartamentul după foarte mult timp, și a descoperit câteva bucăți de artă incredibile, care au fost evaluate la milioane de dolari.

În acest apartament frumos aranjat din Paris locuia o femeie numită Madame de Florian, care avea doar 23 de ani la vremea în care și-a abandonat căsuța din Paris, Franța. Se întâmpla la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, și se credea că doamna de Florian a aflat că soldații germani se îndreptau către Paris.

În efortul de a nu păți ceva rău, și-a încuiat apartamentul și a fugit împreună cu alți oameni din Paris, spre țărmuri mai sigure. Zona Liberă a fost locul în care Madame de Florian a fugit, crezând că siguranța și securitatea o așteptau acolo.

Cu toate acestea, Madame de Florian nu a mai revenit niciodată în apartamentul ei. A continuat să plătească o chirie pentru tot restul vieții sale. Doamna Florian a murit la vârsta de 91 de ani, adică în anul 2010.

Chiar si asa, doar după moartea ei, rudele și moștenitorii săi au aflat despre apartamentul ei din Paris. Aceștia au angajat un adjudecător pe nume Oliver Choppin-Janvry, pentru a face un inventar al tuturor obiectelor notabile din apartamentul abandonat.

Oliver a rămas fără cuvinte în secunda în care a deschis ușa apartamentului doamnei de Florian, care a fost abandonat timp de mai bine de 70 de ani. Din fericire, un membru al echipei sale a fost prezent, pentru a fotografia apartamentul.

Casa doamnei de Florian era acoperită de praf și părea veche, dar în ciuda acestui fapt, nu a trecut mult timp până când Oliver a văzut câteva elemente de o importanță și o valoare impresionantă.

Zona în care se servea masa era înmagazinată cu vase și obiecte din sticlă. Lucrările de artă din apartament erau pregătite pentru a fi transportate.

Chiar și masa de vanitate a rămas perfect conservată, asta chiar din momentul în care doamna de Florian a decis să fugă din Paris. Pensulele de machiaj și sticlele de parfum erau încă acolo, împrăștiate pe masă.

Cea mai interesantă piesă de artă a fost un portret al unei femei frumoase într-o rochie roz. După o examinare ulterioară, s-a descoperit că femeia din portret a fost Marthe de Florian, bunica doamnei Florian.

În timp ce, la primele priviri, artistul portretului uimitor nu era cunoscut, după inspecții și cercetări ulterioare, s-a ajuns la concluzia că pictura a fost făcută de Giovanni Boldini. Acesta a fost un pictor italian din perioada Belle Epoque.

Marthe de Florian era cunoscută foarte bine sub numele de actriță pariziană. Ea a trăit un stil de viață generos și a avut o viață amoroasă la fel de generoasă. Scrisori de dragoste au fost găsite în apartament, de la o serie de protagoniști celebri, printre care se numărau și scrisori de la unii prim-miniștri și președinți ai Franței.

După alte dovezi, cercetătorii au ajuns la concluzia că Marthe de Florian și pictorul Giovanni erau iubiți.

În 2010, portretul lui Marthe s-a vândut pentru 3,4 milioane de dolari, ceea ce a făcut ca acesta să fie cel mai valoros obiect dintre toate lucrările lui Giovanni.