Radio Simplu

Atenţie, bărbaţi! De la bere vă cresc sâni

Sânii la bărbați ar putea fi cauzați nu de lipsa de mișcare, nici de alimentația nesănătoasă, ci de consumul în exces de bere, arată datele unui studiu publicat recent în Cleveland Clinic Journal of Medicine.

Bărbații care se tem de acest aspect neplăcut ar trebui să o lase mai ușor cu berea, pentru că o substanță din ea poate cauza dezechilibre hormonale ce favorizează dezvoltarea anormală a sânilor.

Sânii la bărbați și consumul de bere: ce anume dă peste cap echilibrul hormonal?
Ginecomastia sau dezvoltarea anormală a sânilor la bărbați afectează aproape jumătate dintre reprezentanții sexului tare. Cu toate acestea, se cunosc foarte puține lucruri despre cauzele ce duc la acest simptom. Până în prezent se considera că alimentația haotică și sedentarismul sunt vinovații, dar un nou studiu arată că, de fapt, o influență nefastă ar avea consumul excesiv de bere India Pale Ale, un sortiment de bere cu o concentrație mult mai ridicată de hamei.
Hameiul conține fitoestrogen, care are acțiune similară cu estrogenii, hormoni feminini recomandați de regulă femeilor aflate la menopauză, care se confruntă cu uscăciune vaginală și bufeuri.

Dacă organismul primește o cantitate mare de fitoestrogeni, pe termen lung pot apărea efecte neplăcute, precum dezvoltarea sânilor sau disfuncțiile erectile.
„Consumul excesiv de bere cu conținut mare de hamei poate duce, în timp, la tulburări de erecție”, scrie Stephan Harrod Buhner în cartea sa, „Sacred and Herbal Healing beers”.
Așadar, domnilor, grijă mare la berea rece băută la terasă cu prietenii! Medicii recomandă consumul a cel mult 660 ml de bere în cazul bărbaților și 330 ml în cazul femeilor.