Radio Simplu

Atenție! Acesta este produsul care va dispărea de pe piață în scurt timp

Cel mai mai producător de prezervative din lume, compania Karex Bhd din Malaysia, care produce și pentru Durex, a anunțat că nu a mai făcut nici macar un prezervativ în ultimele doua săptămânii, din cauza crizei provocate de coronavirus.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, guvernul malaysian a impus o carantină severă, care a lăsat cele trei fabrici fară muncitori.

Deja sunt în urmă cu producția a 100 de milioane de prezervative, vândute de branduri cunoscute, dar folosite și în campanii umanitare din întreaga lume.

“Vom vedea o criză a prezervativelor peste tot în lume, lucru care va fi destul de înfricoșător”, spune Goh Miah Kiat, CEO-ul de la Karex.
“Cele mai mari probleme mi le fac pentru programele umanitare din Africa, unde această criză a prezervativelor va dura probabil mai mult”, spune Goh Miah Kiat.

Malaysia este tară cea mai afectată de coronavirus din sudestul Asiei, cu peste 2600 de cazuri și 37 de decese (29 martie). Carantina urmează să fie menținută până cel puțin pe 14 aprilie.