Radio Simplu

Arpacașul, cereala care întinerește organismul feminin cu 10 ani

Specialiștii în alimentație spun că cerealele sunt unele dintre cele mai potrivite produse din care poți să faci feluri de mâncare sănătoase și hrănitoare.

Astăzi vom vorbi despre efectul boabelor din orz, decorticate. Acestea sunt niște cereal obișnuite, dar care au puterea de a compensa deficitul de colagen în cazul femeilor. În acest fel ele vor întineri chiar cu câțiva ani.

În plus vor avea de câștigat părul, pielea și unghiile. Boabele de orz decorticate se mai numesc arpacaș, denumire pe care au primit-o încă din antichitate.

Datorită că acestea boabe au suprafața lucioasă ele seamănă foarte mult cu perlele. În antichitate aceste boabe se găseau doar pe mesele celor mai importanți oameni pentru că nu avea oricine acces la ele.

În zilele noastre se mai folosește arpacaș, doar că el nu este un produs de bază în bucătăriile moderne.

Acest lucru ar trebui să fie schimbat pentru că în orzul decorticate se găsesc foarte multe substanțe nutritive cu ajutorul cărora organismul va funcționa mult mai bine.

Despre arpacaș se mai spune că ar fi supranumit terciul frumuseții, mai ales dacă este folosit după ce este fiert.

În arpacaș se găsește foarte multă lizină, o componentă importantă pentru sinteza colagenului din piele. Oricine cunoaște faptul că anume de colagen depinde elasticitatea pielii și apariția cât mai târzie a ridurilor.

În plus, în arpacaș se găsesc foarte multe vitamine utile pentru organism, printre care E, PP, A, și o parte din tot complexul de vitamine B.

Dacă vei decide să introduce în alimentația ta curentă o porție de arpacaș fiert, nu doar că vei avea un aspect fizic deosebit, ci vei scăpa și de kilogramele în plus.

Este un aliment cu puține calorii și totuși foarte sățios are și foarte multă celuloză care este necesară pentru sănătatea intestinelor, și desigur foarte multe protein sănătoase.

Ca să pregătești acest preparat vei avea nevoie de 2 litri de lapte, de 1 litru de apă și de un pahar cu arpacaș din orz.

Acoperă arpacașul cu apă și lasă-l să se înmoaie peste noapte. După aceea spală-l și acoperă-l cu laptele călduț.

Lasă compoziția pe foc până când aceasta va fi aproape de punctul de fierbere. După aceea pune peste vasul în care a fiert arpacașul un capac.

Fierbe compoziția a la bain marie timp de trei ore. Trebuie să verifici ca arpacașul să aibă o culoare foarte frumoasă de bej deschis, și să aibă un gust de lapte înăbușit.

Nu trebuie să te îngrijoreze timpul îndelungat de fierbere a arpacașului. E un proces care se întâmplă de la sine și nu necesită intervenția ta.

Dacă o să folosești intens acest fel de mâncare vei avea o digestive mult mai bună și vei mai fi ferit de pericolul pe care îl reprezintă cancerul de colon.

Pentru că îți va reduce din nivelul de colesterol din sânge, acesta te va proteja de bolile care afectează sistemul cardiovascular.

Vei avea în așa fel, tensiunea arterială în normă și acest lucru va duce la un risc mult mai mic de a face diabet de tip 2.