Radio Simplu

Raed Arafat a anunțat noi obligații! Ce trebuie să facă toți românii începând cu 15 mai

În următoarea perioadă oamenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate, spune Raed Arafat. Secretarul de stat a vorbit despre măsurile care vor fi luate după 15 mai și a specificat că relaxarea se va face treptat și cu precauție, pentru a nu risca o înmulțire a numărului de îmbolnăviri.

”Starea de alertă permite autorităților să ia măsuri și să continue gestionarea unei situații de urgență cu impact deosebit sau cu potențial impact deosebit. Masca sau mai bine zis acoperirea feței, a nasului și a gurii în spațiile publice, în transportul public, în spațiile comune, birourile open space va trebui să devină obligatorie în acest moment. Până când? Vom vedea. Dar în acest moment este o măsură compensatorie la măsura de relaxare. Faptul că oamenii vor circula fără declarație, trebuie să compensezi pentru că va fi o mai mare aglomerație”, a declarat Raed Arafat.

”Sunt și alte măsuri, o să avem decalarea programului astfel încât să reducem impactul pe transportul public, vor fi unele măsuri de triaj la intrare în zonele unde lucrează mulți oameni, temperatură, simptomatologie, dacă cineva e răcit, să nu intre, să plece acasă, aceste măsuri sunt măsuri care sunt normale în situația în care se relaxează unele măsuri restrictive”, a adăugat secretarul de stat.

Sursa:Ciao.ro