Radio Simplu

Apel dramatic al ministrului Tătaru, după recordul de cazuri noi: ”Un moment de suferinţă al poporului român”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Iași, că ”suntem într-un moment destul de dificil” și ”vom avea două săptămâni destul de grele”, dar că autoritățile vor putea gestiona situația cu ajutorul populației.

Tătaru a precizat că atâta timp cât autorităţile au fost lăsate să ia măsurile pe care le-au considerat de cuviinţă, evoluţia pandemiei a fost una favorabilă.

”Când am putut decide şi am putut trata aşa cum consideram noi, am avut o evoluţie favorabilă. Când a intervenit acea măsură de relaxare, dar nu acela a fost pericolul, ci acea neîncredere, acea bagatelizare, acele îndemnuri de a nu respecta…Când vine din partea unei forţe politice, când vine din partea unor oameni care reprezintă ceva în statul român, când vine din partea unor lideri de opinie, totul devine foarte greu”, a precizat Nelu Tătaru, prezent la Leţcani, în judeţul Iaşi, potrivit News.ro.

Ministrul Sănătății a precizat că oamenii politici nu ar trebui să profite de un ”un moment de suferinţă al poporului român”.

”Orice poate veni în sprijinul asistenţei medicale, orice poate veni în sprijinul sănătăţii românilor, orice poate veni în sprijinul împotriva luptei împotriva SARS-COV-2 este binevenit, dar haideţi să nu încălecăm politic un moment de suferinţă al poporului român”, a afirmat Nelu Tătaru

El a adăugat că România este ”într-un moment dificil”.

”Suntem într-un moment destul de dificil, vom acea două săptămâni destul de grele pe care, în contextul în care apare şi legea marţi, o să le putem gestiona, dar trebuie o colaborare, atât din partea agenţilor economici cărora le-am facilitat redeschiderea unor afaceri în contextul relaxărilor, cât şi populaţiei civile care ar trebui să respecte normele de aplicare a acestor relaxări”, a mai afirmat ministrul.

Ultimul bilanț al autorităților, de sîmbătă, a reprezentat un nou record de cazuri noi de la debutul pandemiei.

Sursa: News.ro