Un remediu esential pentru ai putea sa-l incerci in aceasta vara este, fara doar si poate, apa calda cu scortisoara. Te va ajuta, fara doar si poate, sa scapi de kilogramele in plus.
Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci intr-o cana cu apa fiarta si racita o lingurita de pudra de scortisoara si una de miere de albine si sa consumi amestecul bine omogenizat dimineata si seara.
Ideal ar fi cu o jumatate de ora inainte de a lua masa, iar un lucru bine de stiut este sa nu adaugi niciodata miere in apa fierbinte, intrucat va deveni toxica.
In timp ce scortisoara este benefica pentru reglarea nivelului de zahar din sange si previne formarea depozitelor de grasimi, dar si afectiuni ca diabet, boli cardiace, accelereaza metabolismul ori previne cancerul, mierea reduce riscul de aparitie a bolilor de inima, colesterolul si, ba mai mult, contine vitamine C, D, K si A, ce ajuta la detoxifierea organismului si transforma depozitele de grasime in energie.
Asadar, impreuna, aceste doua ingrediente ajuta la topirea rapida a kilogramelor in plus, reduc pofta de dulce si, ba mai mult, imbunatatesc activitatea sistemului digestiv, elimina parazitii si bacteriile din intestine.
Consumat seara, acest amestec de apa calda, miere si scortisoara accelereaza procesul de digestie si ajuta metabolismul sa arda caloriile.
Ba mai mult, induce somnul si ajuta organismul sa secrete leptina, un hormon care suprima senzatia de foame, astfel incat dimineata sa nu te trezesti cu un apetit incontrolabil.
SCORTISOARA BENEFICII:
1/2 lingurita de scortisoara zilnic poate reduce nivelul colesterolului rau.
Scortisoara poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2 prin scaderea nivelului de zahar din sange si cresterea productiei cantitatii de insulina in organism.
Scortisoara are proprietati antifungice si se spune despre Candida ca nu poate trai intr-un mediu in care este prezenta si scortisoara.
Aceasta poate reduce proliferarea celulelor de leucemie si cancer limfom.
Scortisoara are un efect de anti-coagulare a sangelui.
Combinatia de miere si scortisoara calmeaza duerea cauzata de artrita.
Atunci cand este adaugata in produsele alimentare, scortisoara inhiba dezvoltarea bacteriilor si alterarea produselor alimentare, ceea ce face din aceasta un conservant alimentar natural foarte bun.
Doar mirosind scortisoara, este stimulta functia cognitiva si memoria.
Scortisoara lupta cu bacteria E.coli in sucurile nepasteurizate.
Scortisoara este un remediu natrual pentru eliminarea eficienta a durerilor de cap si ameliorarea migrenelor.
Scortisoara poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahar in sange