Radio Simplu

Anunț important despre vaccinul românesc de la Timișoara. Ce a decis OMS

GALERIE FOTO (2)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen din Timișoara, ca fiind singurul centru din România care are în testare un vaccin împotriva virusului Covid-19.

Anunț important despre vaccinul românesc de la Timișoara. Ce a decis OMS
Centrul OncoGen din Timişoara a fost recunoscut de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind singurul centru medical din ţara noastră care are în testare un vaccin împotriva coronavirusului.

„Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf. Aveți încredere în cercetarea românească! Noi mergem înainte!„, a transmis centrul OncoGen.

OncoGen este primul centru de cercetare din România și Europa de Est cu echipamente de ultimă generație pentru cercetare de bază și aplicată în domeniul terapiilor genice.

OncoGen are o suprafață totală de 3000 de metri pătraţi, iar centrul are facilități de cercetare de bază și aplicate, inclusiv 15 compartimente și laboratoare dotate cu echipamente performante.

20 de instituții și companii se întrec în dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului
Mai multe ţări încearcă să descopere vaccinul, dar şi un tratament concret pentru coronavirus. „Cercetările pentru dezvoltarea vaccinurilor și tratamentelor pentru combaterea coronavirusului au accelerat cu o viteză incredibilă”, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Mai mult de 70 de țări s-au alăturat procesului OMS pentru a accelera cercetarea şi aproximativ 20 de instituții și companii se întrec pentru dezvoltarea vaccinului.

„Genomul viral a fost cartografiat la începutul lunii ianuarie și împărtășit la nivel mondial, ceea ce a permis dezvoltarea testelor și începerea cercetării privind vaccinul”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Preşedinmtele OMS va anunța în curând o inițiativă pentru dezvoltarea accelerată și distribuirea echitabilă a vaccinurilor.

„Când un vaccin sau un medicament este gata, trebuie să-l putem livra în întreaga lume. Nu ar trebui să existe nicio diferență”, a spus Tedros.

Statul New York a început încă de luna trecută primul studiu clinic pe scară largă care privește hidroxiclorochina ca un posibil tratament pentru COVID-19.