Radio Simplu

Anunț de ultimă oră în cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu pactul dintre Gheorghe Dincă și procurori

Noi detalii ies la iveală în cazul Caracal! Avocatul Tonel Pop a făcut o serie de dezvăluiri neașteptate despre un anunț al lui Gheorghe Dincă, la vorbitor, atunci când nu credea că este interceptat de către autorități.

Răsturnare de situaţie în cazul Caracal, acolo unde Gheorghe Dincă pare să fi rupt un presupus pact cu procurorii din caz. Avocatul Tonel Pop a venit cu dezvăluiri incredibile în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Apar noi dezvăluiri din cazul Caracal. Tonel Pop a transmis, în direct la România TV, ca Gheorghe Dincă a spus la vorbitor că a luat crimele asupra sa și familia să stea liniştită. Anunţul ar fi fost făcut chiar la vorbitor, fără să ştie că a fost interceptat de autorităţi. Mai mult, în emisiunea lui Ciutacu a apărut şi ipoteza că Dincă ar fi rupt pactul încheiat cu mai mulţi procurori care ar fi vrut să îl ajute. Tonel Pop a venit cu o serie de detalii.

„Dincă nu mai negociază familia şi negociază să nu îi mai dea în primire pe procurori. Dincă lejer poate să-și negocieze libertatea, familia nu prin a-și asuma crimele ci venind cu dovezi elocvente că procurorii respectivi au avut un acord cu el. Și sunt și probe la dosar. Nu știu ce se mai poate face cu fetițele astea unde sunt. Cred că tot Dincă va putea să ne pună pe făgașul cel bun, să vedem unde sunt fetele. El va putea negocia cârdășia cu autoritățile, nu crimele”, a declarat Tonel Pop.

Cu toate acestea, bunicul Luizei speră în continuare că fetele sunt în viaţă şi crede că Dincă a făcut un pact cu procurorii sau că a fost vorba de un caz politic.

„Nu ne-am pierdut speranța și nu ne-o vom pierde niciodată. Dincă ori recunoaște pactul care l-a făcut cu procurorii, ori acest caz a fost făcut politic, dar Dincă nu cred că va rezista. Va fi un război pe viață și pe moarte în care eu cred că instituțiile statului sunt implicate. Aici s-a făcut un joc murdar”, a spus bunicul Luizei în emisiunea lui Ciutacu.

Lucruri făcut încânt să încalci tot Codul de Procedură, tot bunul simţ. Vrei să faci ceva, ai un ordin, dar de ce să faci în aşa hal, atât de urât, atât de murdar, atât de ostentativ, se întreabă avocatul Tonel Pop în direct la România TV, într-o intervenţie telefonică în emisiunea lui Ciutacu.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, după ce la termenul din 28 februarie magistraţii de la Tribunalul Olt au constatat legalitatea şi au menţinut măsura arestării preventive pentru ambii inculpaţi. La termenul de la final de februarie, în dosarul „Caracal”, Risipiţeanu a cerut înlocuirea arestării preventive cu control judiciar, însă solicitarea sa a fost respinsă, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.