Radio Simplu

Anunt de ultima ora de la MAI: Dragi români, acesta este un ORDIN DE CHEMARE LA SOLIDARITATE

Ministerul Apărării a posat luni, pe pagina de socializare un mesaj prin care indeamna la SOLIDARITATE.

„Dragi români, acesta este un ORDIN DE CHEMARE LA SOLIDARITATE.
În fiecare bătălie prin care a trecut România, militarii au rămas uniți în spatele Drapelului. Este simbolul unității și curajului românilor.
Și în lupta cu #COVID-19, trebuie să arătăm că suntem puternici împreună!
Afișează Drapelul României, oriunde te-ai afla! La fereastră, în mașină, la locul de muncă. Arată că înțelegi, sprijini și aplici măsurile de combatere a răspândirii infecției. Arată recunoștință pentru cei aflați în linia întâi în lupta cu coronavirusul.
Împreună instituim în România STAREA DE SOLIDARITATE!”

 

MAS: MApN are câţiva aşi în mânecă. Ce ar putea face militarii după declararea stării de urgenţă

Forţele armate pot pune la dispoziţia autorităţilor salvări, elicoptere, avioane, pentru transportul bolnavilor pe teritoriul ţării, în cazul în care se solicită acest lucru. Deja forţele aeriene au efectuat două zboruri pentru repatrierea unor români din Italia.

Distribuirea de produse de strictă necesitate

Militarii pot ajuta la distribuirea de medicamente, apă, hrană, obiecte de igienă şi îngrijire personală persoanelor care sunt în carantină sau autoizolare, dacă autorităţile locale sunt depăşite.

Suplimentarea cu personal medical

Personalul militar medical poate suplimenta şi ajuta spitalele civile, la nevoie.

Deja cadre medicale militare au ajutat la punctele de graniţă în vestul ţării pentru controlul celor care intrau în ţară din zone de risc.

Paza obiectivelor importante

În cazul în care reprezentanţii MAI vor avea multe misiuni ce au legătură cu COVID-19, militarii ar putea prelua de la aceştia paza unor obiective importante Dar ce este cel mai important, în caz de urgenţă trebuie să ne păstrăm calmul, să acţionăm pozitiv în folosul semenilor şi să sprijinim autorităţile statului.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a comentat pe pagina de faceboom că “declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în niciun caz să creeze probleme. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi.

Loading...