Radio Simplu

Antibioticul săracului din 2 ingrediente – rețeta ieftină şi puternică, dezvăluită de un medic celebru cercetător și inventator de medicamente

În timpul sezonului rece, sunt ‘’ȋntrunite’’ toate ‘’condițiile’’ pentru răceli și gripe: umezeală, vânt, frig, trecerea din spații închise, ȋncălzite, la temperaturile scăzute de afară.

Din acest motiv, este importantă o alimentație echilibrată, bogată în nutrienți care susțin imunitatea generală (vitamine, minerale, fibre).

Doctorul Virginia Faur, cercetător și inventator de medicamente, este recunoscut pentru remediile naturiste pe care le recomandă în prevenirea și tratarea afecțiunilor minore.

În sezonul rece, specialistul recomandă o rețetă denumită generic ‘’antibioticul săracului’’, deoarece costă foarte puțin.

Antibioticul săracului – Rețetă
Remediul se prepară din produse naturale, foarte ușor de procurat. Este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar, în tratamentul infecțiilor respiratorii și răcelilor sezoniere.

Ingrediente

40-50 g cimbru uscat

miere

Mod de preparare

Într-un borcan de 800 ml. se adaugă cimbrul uscat. Se completează cu miere. Borcanul se închide ermetic , iar conținutul se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează.

În toată această perioadă, elementele pe care le conține cimbrul și antioxidanții din miere vor forma un puternic antibiotic natural.

Administrare

Mierea obtinută după macerarea cimbrului este un remediu puternic, având proprietăți:

bactericide, bacteriostatice;

laxative;

regenerative, imunostimulatoare.

Având acțiune antiseptică puternică, antibioticul săracului acționează asupra ficatului și rinichilor, ameliorând starea lor de funcționare.

• Se ia 1 lingură la fiecare 8 ore, profilactic.

• Ori de câte ori se simte pofta de dulce, se ia 1 linguriță din acest preparat.

• Se poate lua ca adjuvant 1 lingură de 3 ori/zi (la 8 ore) în toate afecțiunile datorate frigului (gripe, răceli), precum și în tuse convulsivă, laringită, astm, răguseală.

Între ultima linguriță de peste zi și următoarea trebuie să treacă 8 ore. Nu se exagerează cu acest tratament, oricât de bun este gustul mierii cu cimbru.

Cimbrul

– este cunoscut în medicina populară ca ‘’antibiotic al săracului’’

– are efect antimibrobian și antiinflamator

– conține timol, care este un compus activ, antioxidant ce distruge radicalii liberi cauzatori de boli

– este un antiseptic intestinal, stimulează secreția biliară a ficatului, stimulează contracția vezicii biliare și evacuarea bilei în intestin, stomahic, expectorant, antiseptic al căilor respiratorii, stimulează funcția rinichilor.

Mierea de albine

– este un puternic antiinfecțios natural, care actionează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor

– are proprietăți bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative, imunostimulatoare.