Radio Simplu

Anomalie meteo în România. Vara indiană vine peste noi aduce temperaturi apropiate de 30 de grade Celsius!

Vara indiană în România, la mijloc de octombrie. Potrivit specialiştilor, zilele următoare se vor înregistra temperaturi ridicate în toată ţara. Izolat, în Câmpia Banatului și a Olteniei, pot fi atinse valori apropiate de 30 de grade Celsius.

A doua jumătate a lunii octombrie aduce zile cu soare, mai ale în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei. Vorbim de temperaturi chiar si de 27 – 28 de grade Celsius. Cel mai cald, la Reşiţa, Drobeta Turnu Severin şi Herculane.

Potrivit Severe Weather Alert – România, vremea se va încălzi treptat la nivelul întregii țării, devenind chiar deosebit de caldă pentru mijlocul lunii lui Brumărel, cu precădere în vestul, sud-vestul și centrul teritoriului.

Vară indiană în România, la mijloc de octombrie

Valorile maxime vor depăși frecvent 24…26 grade Celsius în zonele de câmpie și podiș, iar la nivel izolat în Câmpia Banatului și a Olteniei se pot atinge 28…29 grade Celsius.

Pe litoral, maximele se vor situa în jurul a 18 – 22 grade Celsius.

Totuși, începând de joi, se va răcori ușor mai ales în sudul, estul și centrul teritoriului, astfel încât maximele – oricum peste cele normale – vor fi cuprinse, în general, între 18-25…26 grade Celsius.