Radio Simplu

ANM: Atenționare meteo pentru astăzi, 29 aprilie

Avertizarea ANM este emisă pentru toată țara. O atenționare de ultim moment modifică prognoza meteo pentru 29 aprilie. În intervalul 29 aprilie, ora 12:00 – 30 aprilie, ora 22:00 este valabilă o atenționare de averse și vijelii. În toată țara ne putem aștepta la vijelii, averse, tunete şi fulgere.

De la ora 12:00 a intrat informarea ANM în vigoare. Atenționarea meteorologilor este valabilă până mâine la ora 22:00. În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat căderi de grindină.

Ne putem aștepta și la poli cu caracter torenţial. Astfel, cantităţile de apă vor depăşi punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp. Și la începutul lunii mai se vor semnala fenomene simliare. Până joi noapte, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat căderi de grindină. Și în primele zile ale lunii mai ne putem aștepta la astfel de fenomene.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Află cum va fi vremea în perioada următoare pe www.redactia.ro