Radio Simplu

ANM ANUNȚĂ VISCOL, NINSORI ȘI TEMPERATURI DE -19 GRADE CELSIUS ÎN ROMÂNIA. SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CÂTEVA ORE

Administrația Națională de Metorologie avertizează că vremea se află într-un proces de răcire accentuată începând chiar de astăzi. Specialiștii spun că vremea va fi închisă, atât în regiunile din Dobrogea, Moldova, Muntenia, dar și în cea mai mare parte din Oltenia, Banat sau zonele depresionare.

Se vor vor semnala înnorări persistente şi local, mai ales la începutul zilei, ceaţă. Totodată, pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe mixte şi, izolat, depuneri îngheţate, mai ales noaptea și dimineața.

În ceea ce privește valorile diurne ale temperaturii aerului, acestea se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. Cerul va fi parţial noros, iar ceaţa se va semnala pe arii restrânse în orele dimineţii. Totuși, maximele termice vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă, cu excepția anumitor regiuni.

– 19 grade în regiunile intramontane
Vântul va fi moderat la munte şi în Dobrogea, chiar cu intensificări pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre, în timp ce în restul ţării va sufla slab. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -19 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral, potrivit informațiilor furnizsate de Adevărul.

Și în București va fi o vremei închisă și vor exista condiții de burniță sau chiar fulguială. Vântul nu va prezenta intensificări deosebite. Temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade Celsius, iar cea minimă de -4…-2 grade Celsius.