Radio Simplu

ANM anunță când vine cu adevărat frigul. Prognoza meteo pentru luna noiembrie a fost publicată!

ANM a anunțat când vine cu adevărat frigul. Prognoza meteo pentru luna noiembrie a fost actualizată până pe 18 noiembrie 2019. Temperaturile vor fi în continuare peste limitele normale specifice acestei perioade, asistând la o prelungire neașteptată a verii în special în Câmpia Bărăganului, Lunca Dunării, porțiuni din Câmpia de Vest, sud-vestul Olteniei și Banat.

ANM a actualizat prognoza meteo pentru noiembrie

Abia spre sfârșitul lunii temperaturile vor ajunge la normalul pentru cea de-a 11-a lună din an. Până pe 15-18 noiembrie, în schimb, temperaturile vor fi în continuare la fel de mari precum cele înregistrate în mijlocul lunii octombrie. Astfel că, în perioada 21-28 octombrie, regimul pluviometric va fi unul decitar. Asta se traduce printr-o absență a precipitațiilor în majoritatea regiunilor.

Vom avea în acest interval zile extrem de călduroase, cu 25 sau chiar 26 de grade Celsius în special în sudul României. Cel mai cald va fi în județele Giurgiu, Teleorman, Ilfov, municipiul București, Ialomița, Dolj sau Olt. Cald va fi și în Banat, unde vor fi zile cu 24-15 de grade până pe 28 octombrie. Și pentru perioada 28 octombrie – 4 noiembrie se anunță temperaturi mult mai ridicate față de normal.

prognoza meteo noiembrie
Frigul se va instala abia la finalul lunii noiembrie. Sursa foto: româniatv.net

Abia din 20 noiembrie încolo va veni cu adevărat frigul

20 până la 22 de grade Celsius vor fi în zilele cuprinse în acest interval în Banat, Oltenia și Muntenia. Cantitățile de precipitații nu vor fi deficitare, însă nu vor ieși din normal. În perioada 4-11 noiembrie, căldura va continua să se instaleze în special în sudul, sud-vestul și vestul țării. Temperaturi mai mari față de valorile medii prognozate pentru primele zece luni din noiembrie se vor înregistra și în sudul Moldovei și estul Munteniei sau Dobrogea.