Radio Simplu

Andra – Cate griji are o MAMA! Cat adevar graiesc aceste versuri!

Tot mai des ne “batem”de cuvantul “iubirea lu’ mami” .Iubirea unei mame este NECONDITIONATA, este o iubire ce nu se poate descrie in cuvinte, este o iubire pe care NIMEN altcineva nu ti-o poate oferii, o iubire fara margini.

Suntem parinti si stim cum e sa iubim neconditionat pe puiutii nostrii, si in acelasi timp suntem copii si vom ramane copii pentru parintii nostrii, pe care ii iubim la fel de mult.

Cred si vreau sa cred ca aceasta iubire este RECIPROCA si este NECONDITIONATA.De multe ori MA GANDEAM ca poate MAMA nici nu stie cata iubire am pentru ea, dar acum, de cand sunt mama , imi dau seama ca de fapt ea stie, ea simte.

“Iubirea maternă este mai profundă şi este bazată pe sentimente, nu pe raţiune. Dumnezeu a implantat în inima unei mame o iubire necondiţionată pentru copilul ei, indiferent de meritul sau comportamentul acestuia.

Chiar dacă mai târziu în viaţă copilul devine un criminal, iubirea mamei rămâne neatinsă, în timp ce un tată poate fi mai puţin iertător.

Din multe puncte de vedere este mult mai spirituală şi de aceea este mai măreaţă decât majoritatea expresiilor de iubire umană.

O adevărată mamă îşi iartă copilul chiar şi atunci când nimeni altcineva nu o face. Este cea mai apropiată de perfecţiunea iubirii lui Dumnezeu.”

Am reusit sa inteleg cu adevarat, de-a lungul vietii, mesajul mamei: „Voi fi mereu cu tine!”. Adica pentru totdeauna, in eternitate, orice-ar fi.” (Rebeca Walker)

A spus cineva: „Fiecare cuvant al mamei mele este ca o lira de aur!”

„Asa era mama in vremea copilariei mele, plina de minunatii, pe cat imi aduc aminte; si-mi aduc bine aminte, caci bratele ei m-au leganat cand ii sugeam tata cea dulce si ma alintam la sanu-i gangurind si uitandu-ma in ochii ei cu drag! si sange din sangele ei si carne din carnea ei am imprumutat, si a vorbi tot de la dansa am invatat.” (Ion Creanga)

„Bunastarea unui camin nu depinde de bogatie sau de confort, de frumusete sau de lux. Totul depinde de Mama.” (G. W. E. Russell)

„Cea mai veche carte din lume este o mama, cea mai frumoasa carte din lume este o mama.” (Grigore Vieru)

„Cand mama imi face cadouri, ca de exemplu o cordeluta, acuarele sau un caiet de scris, asta inseamna ca ma iubeste.” (Nina Roberts, 7 ani)

„Cand radea mama, cu rasul ei la fel de incantator precum ii era chipul, totul in jur se umplea de frumusete si de stralucire.” (Lev Tolstoi)

„Ce bine e sa ai o Mama! Mamele sunt incantatoare, iar eu voi fi la fel cand voi creste mare. O sa-mi iubesc copiii la fel cum m-au iubit parintii mei.” (Estelle Moreton)

„Ce minunat este ca pot vorbi cu ea despre orice, ca pot sa ma destainui si sa radem impreuna, ca o inteleg si ma intelege ca nimeni altcineva din intreaga lume!” (Anne MORROW)

„Cine ma iubeste si ma va iubi intotdeauna, cu o dragoste pe care nicio situatie, suparare sau greseala a mea nu o poate clinti? Aceea esti tu, maicuta mea!” (Thomas Carlyle)

„Cinstea femeii este cununa de glorie pe capul barbatului; cinstea mamei alcatuieste cea mai mare parte din zestrea fetelor.” (Guerazzi)

„Cu toate ca sunt matura de acum, ori de cate ori vad ceva nou sau deosebit imi vine sa strig: „Mama, vino sa vezi!”” (Helen Exley)

„Daca totdeauna am unit adorarea lui Dumnezeu si slavirea stiintei cu cinstirea patriei, o datorez sentimentelor sadite de tine, scumpa mama!” (Pasteur)

„Decaderea mamei este inceputul decaderii unui popor.” (Pr. Mircea Irina)