Radio Simplu

Amestecul puternic care curăță și cele mai arse tigăi. Procesul durează 10 minute, cu siguranță merită încercat

GALERIE FOTO (2)

Dacă ești în căutarea unei soluții pentru îndepărtarea arsurii excesive de pe oalele din bucătăria ta, ai ajuns la locul potrivit. Indiferent dacă vasele de bucătărie s-au ars în urmă cu puțin timp sau sunt murdare de mai multă vreme, cu ajutorul ingredientelor potrivite le vei face ca noi! Află care este amestecul ce curăță și cele mai arse tigăi în mod eficient.

Amestecul ce curăță și cele mai arse tigăi și oale
Se poate întâmpla oricui să se confrunte cu tigăi arse. Chiar și celor mai experimentați bucătari. Cu siguranță ai auzit și tu, de-a lungul timpului, despre o mulțime de modalități de a face vasele de bucătărie ca noi. Însă nu întotdeauna au funcționat. Poate că urmele înnegrite de mâncare încă îți dau bătăi de cap.

Crustele negre de arsură de pe tigăi nu sunt deloc un lucru neobișnuit în bucătărie. Cu atât mai mult cu cât se gătește constant. Totuși, asta nu este o scuză pentru a păstra vasele într-o formă murdară. Există un amestec pe care îl poți prepara chiar acasă la tine, cu ingrediente pe care le ai deja la îndemână.

Cu ajutorul unei soluții puternice, alcătuite pe baza a patru ingrediente din bucătăria ta, vei putea să scapi de toate urmele de arsură de pe vasele de bucătărie. Chiar și cele mai arse tigăi vor arăta foarte bine. Pentru a scăpa de crustele negre de pe oale vei avea nevoie de: sare, praf de copt, detergent de vase și oțet alb.

O primă modalitate de a curăța vasele murdare este să amesteci toate aceste ingrediente la un loc și să torni soluția în zonele afectate. Trebuie să o lași să acționeze asupra arsurii, după care îndepărtezi amestecul și ștergi cu o cârpă moale oala. Teoretic, ar trebui să fie curată. Însă unele gospodine nu văd rezultate dacă apelează la această modalitate.

Cum trebuie să procedezi pentru a le curăța eficient
Cum se curăță eficient o tigaie arsă? Sfatul celor mai experimentate gospodine este să adaugi ingredientele pe rând. Vei avea nevoie de aceleași produse amintite mai sus. În continuare, poți consulta lista completă a acestora.

Produse pentru curățarea tigăilor arse:

sare;
praf de copt;
detergent de vase;
oțet alb (poate fi înlocuit cu zeamă de lămâie, însă în cantități mai mari).
Începe prin a adăuga în zona afectată a tigăii arse sare nici prea multă, dar nici prea puțină. Peste aceasta, pune praf de copt în cantități moderate, după care adaugă deasupra detergent de vase. Întinde ușor amestecul pe toată zona arsă a vasului de bucătărie, după care acoperă porțiunea afectată cu câteva șervețele.

Lasă ingredientele să acționeze timp de cinci minute. Toarnă, ulterior, oțet alb peste șervețelele de pe tigaia arsă și lasă soluția să acționeze încă alte cinci minute. După ce s-au atins limita de zece minute, șterge cu șervețelele arsura descompusă de pe vasul de bucătărie și spală-l normal. Acum, toate tigăile și oalele tale vor arăta ca noi!