Radio Simplu

Amestecul din două ingrediente care te ajută să cureti covorul fara sa-l speli. Este la îndemâna oricui

Pentru a reîmprospăta covorul există câteva metode simple de făcut în propria locuință. Ai nevoie de două ingrediente, iar rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor. Procesul durează doar câteva minute și se poate face în confortul casei.

Covoarele ocupă un loc important în casa fiecărui român. Cu toate că oferă un aspect plăcut unei încăperi, pot să atragă praful sau alte mizerii pe suprafața lor, și vor trebui să fie curățate mai des. Dacă nu dispui de timpul necesar pentru a le spăla în mod frecvent, există un truc care îți va salva timp și bani.

În zilele noastre, deși există o mulțime de soluții pe rafturile magazinelor, ele pot să fie ineficiente. Tot mai multe gospodine merg pe partea de natural, iar ingredientele folosite se pot găsit în cămara noastră. Procesul este unul scurt, dar rezultatele sunt pe măsură.

Amestecul din două ingrediente pentru împrospătarea covorului

Covoarele din locuință atrag firimituri, mizerii sau praful din camere care nu poate să lipsească. Posesorii de animale de companie au parte și de o problemă în plus, părul lor ajungând rapid între țesături. Dacă ești o persoană ocupată, există câteva metode prin care să împrospătezi covorul fără să îl speli.

Un amestec din două ingrediente îți va reda prospețimea mochetei fără să îl duci la curățătorie. Acestea se găsesc în orice gospodărie, astfel că procesul va deveni și mai simplu.

Ai nevoie de bicarbonat de sodiu și ierburi aromatice, precum rozmarin sau levănțică. Acestea se vor amestecă, în funcție de cât de mare este covorul.

Cum se folosește amestecul
Într-un bol potrivit vei amesteca bicarbonatul cu ierburile aromatice. Pentru un covor de mărime medie, vei folosi jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu și o lingură de ierburi aromatice.

Amestecul se presară peste covor și se întinde uniform pe întreaga suprafață a covorului. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, iar mirosul neplăcut va fi absorbit. La final, vei strânge totul cu ajutorul unui aspirator. Mocheta va fi curată, iar mirosul va face ca toată casa să devină mai proaspătă.