Radio Simplu

Americanul care s-a îndrăgostit de țara noastră

Un american s-a mutat în România și este îndrăgostit de țara noastră. Daca visul multor români este să traiasca în Statele Unite, există si americani care au lasat in urma America pentru… Romania.

Pe unul dintre ei l-am gasit la Cluj-Napoca. Trevor Lothrop trăieşte de patru ani în ţara noastră şi se declară îndrăgostit de Transilvania.

În plus, fotbalul american jucat alături de echipa Cluj Crusaders îl face să se simta aproape de tara natala.

Americanul locuiește la Cluj-Napoca împreună cu câinele său, Fonzie si conduce una dintre cele mai de succes publicații de reportaje din România.

Îi place să alerge în jurul orașului, desi il cam incurca masinile parcate pe trotuare si iubeste mancarea romaneasca, in special micii, carora nu le poate rezista.

In schimb, nu se poate obisnui deloc cu tuica.

Mâncarea este uimitoare. Aceasta este una dintre marile diferențe între America și România. Aici ai mâncare naturală. Legumele au gust de legume!!”

Trevor a ajuns prima oară în România în 2008. Atunci a stat 10 luni în ţara noastră şi a făcut voluntariat. Până la urmă, a decis să se mute definitiv în România.

“De când am ajuns la Cluj mi-am dat seama că este un oraş frumos. Transilvania este minunată şi am ştiut că vreau să mă întorc.

Nu mă aşteptam să trăiesc aici, dar ştiam că vreau să mă întorc în Transilvania. Iubesc oamenii de aici şi mi-am făcut nişte prietenii puternice pe care le voi avea toată viaţa, indiferent că sunt aici sau în America”, mărturiseşte Trevor Lothrop.

Americanul locuieşte la Cluj-Napoca împreună cu câinele său, Fonzie, şi conduce una dintre cele mai de succes publicaţii de reportaje din România.

Îi place să alerge în jurul oraşului, deşi îl cam încurcă maşinile parcate pe trotuare şi iubeşte mâncarea românească, în special micii, cărora nu le poate rezista. În schimb, nu se poate obişnui deloc cu ţuica.

Trevor Lothrop: “Mâncarea este uimitoare. Aceasta este una dintre marile diferenţe între America şi România. Aici ai mâncare naturală. Legumele au gust de legume!

Ştiu că unele lucruri s-au schimbat recent, dar calitatea mâncării din România este foarte bună şi sper ca asta să nu se schimbe niciodată!”.

Trevor este pasionat de sport. Iar la Cluj-Napoca a fost recrutat de echipa Cluj Crusaders, campioana României la fotbal american.

Trevor Lothrop: “Acei băieţi sunt grozavi. Când m-am mutat aici nu cunoşteam foarte mulţi oameni de vârsta mea. Am venit singur aici împreună cu câinele meu.

Nu vorbeam deloc română, iar unul dintre colegii de la Crusaders m-a găsit jucând un meci de fotbal. M-a întrebat dacă ştiu să joc şi fotbal american, am spus că da şi am mers la echipă. Este o experienţă grozavă!”.

Trevor nu a mai fost în State de câțiva ani. Asta nu l-a împiedicat însă să sărbătorească ieri ziua Americii.