Radio Simplu

Cum vor fi modificate amenzile după 15 mai. Marcel Vela, explicaţii importante pentru români

Marcel Vela a declarat, seara trecută faptul că amenzile date în perioada stării de urgenţă pentru nerespectarea restricţiilor din ordonanţelor militare se ridică la peste 600 de milioane de lei, iar aceşti bani vor merge către zona medicală şi persoanele vulnerabile.

”Avem 1.673 de dosare penale. De la debutul epidemiei au fost 308.859 de persoane sancţionate, iar valoarea amenzilor a fost în jur de 600 de milioane de lei. Cam 120 de milioane de euro”, a precizat ministrul de Interne la Digi 24.

Ministrul Vela a mai afirmat şi faptul că la sfârşitul lunii mai se va face o analiză şi se va decide exact cum vor fi alocaţi banii. El a reamintit că, dacă au fost plătite în 24 de ore, amenzile au fost reduse la jumătate.

Totodată, ministrul de interne a precizat că în cazul înlocuirii stării de urgenţă cu starea de alertă după 15 mai, vor exista în continuare amenzi pentru restricţiile care vor rămâne în vigoare.

Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă regulile impuse de autorităţi
Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut de pe 3 aprilie, acestea fiind cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, faţă de valorile iniţiale, cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

În acelaşi timp, amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până la 3 aprilie, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.