Radio Simplu

Alimentul care scurteaza viata romanilor. Sfaturile medicului Leon Danaila

Alimentul care scurteaza viata romanilor. Ce sfaturi ne da academicianul Leon Danaila? Este numit „sculptorul de creiere” si are la activ peste 40.000 de operatii. Face parte din grupul celor 500 de genii ale secolului XX. Multi il considera un geniu al neurochirurgiei romanesti. El a adus in Romania microscopul operator si laserul.

Insa, o declaratie a lui a starnit mare valva printre romani: ”Depresia duce la cancer. Carnea scurteaza viata”. Cum isi sustine medicul aceasta opinie? Cat conteaza o alimentatie sanatoasa, de fapt? Cum trebuie sa mancam ca sa ne prelungim durata de viata, intr-un mod corect.

Alimentul care scurteaza viata romanilor. Sfaturile medicului Leon Danaila
„Trebuie sa avem un regim de viata ponderat, alimentatia influenteaza foarte mult activitatea cerebrala si comportamentul individului influenteaza activitatea cerebrala, felul cum vezi lumea, felul cum o percepi, felul cum ai relatii cu oamenii din jur, influenteaza activ cerebrala.

Chiar si tu poti sa influentezi activitatea cerebrala a colegilor, chiar pe negandite, daca le doresti raul, chiar asa se intampla. Asa e si cu descantelece. Sunt lucruri adevarate dar nu se stie inca undele acestea, fizica nu le-a descoperit”, afirma Danaila.

Citeste si: Cele mai toxice alimente de post. Capcana de la raft, din orice magazin

Alimentul care scurteaza viata romanilor. „Pot influenta oameni la distante foarte mari. Nu se stie prin ce mecanims inca, dar se poate. Ce se intampla cu creierul tau daca dormi prea putin. Nu exista alimente nocive, totul este bun in cantitati moderate. Nu exista nici ceva anume care daca mananci te faci destept sau te prosteste”, adauga Acad. Prof. Dr. Leon Danaila, conform Doctorul Zilei.

”Proteinele sunt necesare, zaharurile sunt necesare, dar nu in doze mari. Eu mananc si dulce dar nu mult, ponderat, din toate. Fructele sunt foarte bune, legumele. Carnea se spune ca daca consumam foarte multa, durata de supravietuire scade cu cantitatea de carne pe care individul o consuma”, afirma medicul.