Radio Simplu

Alimentul care e interzis la Casa Regală! Nicio prințesă, nicio regină nu consumă asta

Nu e niciun secret că familia regală este condusă după o serie de reguli bine stabilite, și nemaiîntâlnite în rândul oamenilor de rând. Un lucru mai puțin obișnuit, dar și mai puțin știut, este că cei din sânul familiei regale nu au voie să consume niciodată un anume ingredient. Bucătarul lor a fost bine instruit să nu-l folosească niciodată în preparate!

Ei au reguli chiar și pentru ce se găsește în farfurie! Regalitățile nu au șansa să guste din ace ingredient atât de comun niciodată, căci Regina Elisabeta l-a interzis. Toți bucătarii care se află în slujba Majestății Sale știu de acest lucru și au grijă ca dineurile oficiale, dar și la mesele luate în familie să ”omită” acest ingredient din orice rețetă.

Despre ce este vorba? Despre banalul usturoi. Regina Elisabeta și rudele sale nu mănâncă mai niciodată usturoi și asta pentru că chiar suverana a decis întocmai. Lucrul acesta a fost confirmat chiar de către nora Reginei Elisabeta, respectiv Camilla Parker-Bowles, în timp ce era invitată în emisiunea „Masterchef Australia”. ”Îmi pare rău să spun asta, dar usturoiul e interzis”, a precizat soția lui Charles despre interdicțiile culinare de la Palat, confirmând zvonurile.

Explicația este simplă pentru această interzicere. Fiind în slujba oamenilor, regalitățile au planificate zi de zi întrevederi fie cu oameni de rând, fie cu înalte oficialități. Și atunci, ei vor să evite ca în timpul conversației să apară elemente neplăcute precum mirosul de usturoi. Chiar și un fost bucătar a confirmat această ciudățenie de la Palat.

Acesta a lucrat timp de 15 ani în slujba Majestății Sale, deci știe perfect cum stau lucrurile. ”Nu poți servi nimic care conține usturoi ori prea multă ceapă. Regina nu va avea niciodată în meniu usturoi”, a precizat Darren McGrady, fostul chef de la Palatul Buckingham.