Radio Simplu

Alimente care conțin mai multe proteine decât ouăle și carnea

Ni se spune mereu să consumăm proteine, deoarece oferă numeroase beneficii, însă mulți dintre noi se gândesc imediat la proteinele provenite de la animale. Greșit, deși ouăle sau carnea conțin o cantitate mare de proteine, acestea pot duce la dezvoltarea alergiilor și sensibilității.

Hai să vorbim puțin despre proteine!

Proteinele se referă la un conținut de amino-acizi, cu un rol excepțional în menținerea sănătății organismului. Amino-acizii pot fi esențiali și non esențiali, iar organismul nostru poate crea cel de-al doilea tip de amino-acizi, consumând primul tip.

Organismul are nevoie de proteine, din mai multe motive: deoarece repară masa musculară, o întărește, cresc nivelul de dopamină, au rol antibiotic și echilibrează nivelul de hormoni. Cele mai populare surse de proteine sunt carnea, peștele și ouăle, însă acestea pot fi oricând înlocuite cu plante, legume sau fructe.

În mod normal, un ou de 50 gr, conține 6 gr de proteine, iar 50 de grame de cotlet de porc conține 9 grame de proteine, însă alimentele pe care ți le prezint azi, conțin mai multe proteine, pentru aceeași cantitate, fiind o alegere mult mai înțeleaptă!

1. Unt de arahide

Conține 10 gr de proteine, pe 50 gr., fiind bogat în Vitamina E, magneziu, biotină și grăsimi sănătoase. Consumă unt de arahide ori de câte ori ai ocazia, este destul de sănătos, însă nu exagera.

2. Semințe de in

Semințele de in conțin 9 gr de proteine, la o cantitate de 50 de gr. De asemenea, sunt bogate în omega 3 și fibre. Le poți consuma astfel: amestecă o banană zdrobită amestecată cu o linguriță de semințe de in. Înlocuiește micul dejun cu acest amestec pentru o sănătate de invidiat.

3. Semințe de cânepă

De departe aceste semințe conțin mult mai multe proteine în comparație cu alimentele prezentate. Se pot combina ușor cu un iaurt fiind extrem de benefice organismului.

4. Spirulina

Conţine circa 60 – 70% proteine complete, ceea ce înseamnă că are toţi cei 8 aminoacizi esenţiali şi 10 acizi non-esenţiali necesari unei sănătăţi de fier. Mai conţine proteine, în cantitate mai mare decât carnea de vită, de pui sau soia.

Nutrienţii ei sunt de calitate superioară oricărei alte surse, apoi specialiştii mai vorbesc despre acidul gama-linoleic (GLA), vitamina B12, fier şi multe alte componente despre care s-a stabilit că protejează împotriva unor forme de cancer.

O altă calitate a acestei mici plante este aceea că, odată ajunsă stomac, este foarte uşor de digerat. Reduce colesterolul, protejează sistemul imunitar, stimulează absorbţia mineralelor. O adevărată sursă de viaţă, spirulina energizează şi protejează împotriva gripei şi răcelii, herpesului, grăbeşte vindecarea în boli precum pojarul, oreionul.

5. Semințe de dovleac

50 gr de semințe, conțin 9 gr. de proteine. Aceste semințe distrug paraziții și conțin magneziu. Consumă-le regulat și te vei simți mult mai bine.

6. Migdale

Sunt pline de proteine și de grăsimi sănătoase, bune pentru inimă. Acestea sunt, de asemenea, bogate în minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge, şi magneziu, esenţial pentru funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor, pentru controlul glucozei din sânge şi reglarea tensiunii arteriale.

7. Soia conţine nu doar multe proteine, dar multe minerale, vitamine şi fibre. La 100 de grame de boabe mature de soia, prajite uscat (fara ulei) avem 39,58 g proteine, la 100 g de boabe mature de soia, fierte avem 16,64 grame de proteine.

Motivele pentru care ar trebui să consumi proteine sunt nenumărate, așa că alege varianta care ți se potrivește cel mai bine!