Radio Simplu

Alifia de Varză, mai eficientă decât Cataplasmele cu Frunze – Ia durerea în doar 15 minute!

Toți știm că frunzele de varză strivite și aplicate extern produc o serie de vindecări remarcabile, remediu recunoscut de medicina clasică după cercetări meticuloase.

Cu toate acestea, un remediu mai eficient decât frunzele de varză este alifia de varză, care poate fi preparată acasă. Aceasta pătrunde mult mai ușor în corp, iar durerea (chiar și durerea severă) se ameliorează în doar 15 minute de la aplicare (în cazurile mai ușoare), un fapt confirmat de specialiștii care au testat-o pe propria piele.

Alifia de varză poate fi ușor preparată acasă.

Alifia de varză – Rețetă Ingrediente:

50 ml suc de varză crudă (3-4 linguri) 20 gr lanolină (de la farmacie) sau untură de porc 1 linguriță ceară de albine 10 ml ulei (1 lingură) din germeni de porumb sau palmier 10-15 ml alcool rafinat de 38-40 grade 1 linguriță miere

Sucul de varză poate fi obținut cu ajutorul unui storcător centrifugal. Varza se spală, se îndepărtează părțile stricate și se taie în bucăți mici pentru a intra în orificiul de admisie al storcătorului, pentru a fi mărunțite și centrifugate; sucul de varză se utilizează imediat după preparare, pentru a evita oxidarea și pierderea proprietăților.

Metoda de preparare Într-un vas emailat se încălzește lanolina (sau untura) și ceara de albine, se amestecă, după care se adaugă uleiul. Se încălzește totul până la 60 de grade Celsius.

Separat, se încălzește sucul de varză crudă la aceeași temperatură de 60 de grade Celsius, adăugând mierea și alcoolul rafinat. Se amestecă totul bine.

Se ia vasul de pe foc și se toarnă încet amestecul de suc de varză, miere și alcool peste amestecul încălzit de lanolină și ulei. Compoziția se amestecă încet, până când se răcește.

Alifia astfel obținută se pune în borcane. La final, se poate adăuga (opțional) o anumită aromă, cum ar fi esență de pin, de lavandă, de trandafir sau de iasomie (10 picături).

Termenul de valabilitate este de cel puțin 3 luni atunci când alifia este preparată cu lanolină și până la 2-3 luni atunci când alifia de varză este preparată cu untură.

Aplicare Cu această alifie, zonele afectate sau dureroase se ung și apoi se acoperă cu o bucată de pânză curată. Efectul benefic se simte aproximativ după 2 ore de la aplicare. Tratamentul se repetă de 2-3 ori pe zi.

Pentru ce se poate folosi alifia de varză? Alifia de varză preparată în casă este un foarte bun agent vindecător și poate fi folosită în afecțiuni ale pielii. Zona afectată se spală și apoi se aplică alifia de varză subțire de 2-3 ori pe zi.

Este excelentă pentru ameliorarea durerii, deoarece pătrunde mult mai rapid în piele, reducând sau chiar eliminând disconfortul cauzat de durere.

Alifia de varză poate fi utilizată pentru tratarea artritei, osteoartritei, celulitei, degerăturilor, durerilor reumatice, eczemelor uscate, gutei, psoriazisului, sciaticii, întinderilor musculare, entorselor, luxațiilor, întinderilor de ligament, tendinitei, tulburărilor circulatorii, tumorilor, ulcerelor, varicelor și a herpesului zoster.