Radio Simplu

Alertă pe Aeroportul Henri Coandă! Sistemul de check-in s-a defectat

Mai multe întărzieri la decolarea curselor aeriene au avut loc vineri de dimineață, pasagerii mai multor companii aeriene fiind procesaţi cu întârzieri cuprinse între 30 şi 60 de minute, ca urmare a funcționării necorespunzătoare a sistemului de suport pentru servicii check-in.

Cursele mai multor companii aeriene au înregistrat întârzieri la decolare, vineri dimineaţa, după ce sistemul internaţional SITA – sistemul de suport pentru servicii check-in – s-a defectat, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Potrivit sursei citate, în cazul operatorului aerian Blue Air, patru curse au fost afectate, pasagerii fiind procesaţi cu întârzieri cuprinse între 30 şi 60 de minute, însă nu a fost anulată nicio cursă.

Și cursele Tarom au avut de suferit
De asemenea, surse din interiorul TAROM au afirmat că şi operatorul naţional a avut întârzieri la decolarea aeronavelor, întârzieri care au fost de 15 – 30 de minute, informează Agerpres.

În plus, acestea au precizat că anulările de curse care apar pe tabela aeroportului nu au legătură cu disfuncţionalitatea SITA.

Blue Air a consemnat întârzieri la decolare de maximum 30 de minute.

SITA a redevenit funcţional la ora 8:12, conform sursei citate.