Radio Simplu

Alertă la granița României! Mii de români se întorc acasă de Paști. Ce fac autoritățile

Este alertă la granița României. Mii de persoane se întorc în țară. În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.800 persoane, atât cetăţeni români cât şi străini.
Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire – 9.700 persoane cu 6.600 mijloace de transport, se arată într-un comunicat al IGPF

Din cauza aglomerației, în această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere, cât şi pe fâşia de frontieră.

Zilnic, aproximativ 4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor, precizează sursa citată.

Mii de cetățeni la granița cu Ungaria
În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.300 de persoane şi 8.200 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.200 de persoane cu 4.100 mijloace de transport.

Totodată, formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic, arată IGPF.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Sursa:Capital.ro