Radio Simplu

Alertă internațională! O altă epidemie a izbucnit în China. Deja sunt 6.000 de cazuri

Peste 6.000 de persoane din China au fost testate pozitiv la această bacterie, care a fost scăpată dintr-un laborator ce produce vaccinuri pentru animale. Boala este transmisă de animale sau prin produse de origine animală, iar unele simptome pot să nu dispară niciodată, devenind cronice.

Peste 6.000 de persoane din oraşul Lanzhou, capitala provinciei Gansu din nord-vestul Chinei, au fost testate pozitiv pentru bruceloză, a anunţat guvernul local. Focarul de îmbolnăviri a apărut după ce o bacterie a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale, relatează Reuters.

Guvernul a testat 55.725 de locuitori ai oraşului, dintre care 6.620 au avut până în prezent rezultate pozitive la bruceloză, a anunţat guvernul din Lanzhou în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit unei informaţii publicate joi de cotidianul Global Times.

Noua cifră arată aproape o dublare a cazurilor – de la 3.245 de rezultate pozitiv la 14 septembrie.

Unele simptome pot deveni cronice

Bruceloza este o boală transmisă de animale sau prin produse de origine animală. În general, nu se transmite de la om la om, însă poate provoca febră, dureri articulare şi dureri de cap. Unele simptome pot deveni cronice şi nu dispar niciodată.

Un laborator public din oraş a folosit în iulie-august 2019 un dezinfectant expirat pentru producţia de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor, au anunţat autorităţile chineze. În consecinţă, sterilizarea a fost incompletă iar bacteriile au fost încă prezente în emisiile de gaze ale companiei – uzina bio-farmaceutică din Lanzhou pentru creşterea animalelor.

Gazul contaminat s-a răspândit prin aer până la Institutul de Cercetări Veterinare din apropiere, unde a infectat aproape 200 de persoane, în decembrie anul trecut.

Biroul sanitar din Lanzhou a declarat că bacteria a provenit în general de la oi, bovine şi porci.

Laboratorul şi-a cerut scuze anul acesta şi i-a fost retrasă autorizaţia de producţie a vaccinurilor împotriva brucelozei.