Radio Simplu

Alertă în magazinele din România: Avem spanac cu hepatita A și morcovi plini de pesticide

Profi a anunțat retragerea de la vânzare a unui sortiment de spanac la pungă, după ce a fost detectat virusul hepatitei A, informează ANSVSA. Totodată, Metro retrage morcovi baby din cauza nivelului elevat de pesticide.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Valencia Trading Office SL a început retragerea de la vânzare către clienți a unui sortiment de morcovi baby, de 200 de grame, din cauza depășirii limitei de reziduu pesticid ‐ Oxamil.

Este vorba despre lotul 4005 / 4102 / 4202 / 4205. Clienţii care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze în magazinele Metro până pe 21 noiembrie. De asemenea, ANSVSA anunță și retragerea din lanțul de magazine Profi a unui lot de spanac la pungă de 500 de grame.

„Vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului Spanac pungă 500g, furnizor Krepsis Aavantaj SRL, lot Romania 845, ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată în comunicatul ANSVSA.